Propietaris de les cases il·legals d’Alcanar Platja reclamen que se’ls indemnitzi

Han demanat formalment a l’Ajuntament d’Alcanar que els faci una proposta d’indemnització per danys i perjudicis. 
El consistori ja ha pagat un milió d’euros a la promotora Turov i estudia cas per cas com rescabalar la resta de propietaris

02 agosto 2018 16:28 | Actualizado a 02 agosto 2018 16:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nou episodi en el llarg litigi del cas Turov, pel que 32 habitatges d’una promoció d’Alcanar Platja han d’anar al terra per ordre judicial en haver estat construïts contravenint el planejament urbanístic vigent, i haver estat declarada nul·la la llicència atorgada. 17 dels propietaris de les cases situades al carrer Bugambíl·lia 3, han presentat formalment a l’Ajuntament d’Alcanar una petició perquè se’ls indemnitzi per l’enderroc previst dels seus habitatges, i pels danys i perjudicis que els ha ocasionat l’afer. 

Remarquen que en alguns casos, l’habitatge en qüestió constitueix l’única vivenda de la que es disposa i on es resideix de forma habitual. També assenyalen que van adquirir els habitatges «confiant en la informació que es donava al Registre de la Propietat, i on l’Ajuntament no havia fet constar que s’havia impugnat la llicència d’obres». A més, mostren el seu malestar perquè a hores d’ara, únicament la promotora que va construir aquests habitatges de forma il·legal «i que va obtenir beneficis amb la seva venda», Turov, sigui la que hagi cobrat una indemnització, que suma més d’un milió d’euros. Una indemnització que, segons recorden des de l’Ajuntament, s’ha hagut d’abonar després que Turov guanyés un recurs judicial i s’ha fet efectiva en dues anualitats, la darrera el passat mes de juny. 

Per tot plegat, remarquen els propietaris, «cal que l’Ajuntament d’Alcanar faci el més aviat possible una proposta d’indemnització, que acabi amb l’actual incertesa que ens genera aquesta situació».

Segons explica al Diari l’advocat dels 17 propietaris, LLorenç Cortadella, la proposta d’indemnització se basa en la taxació de les cases que va fer un perit judicial per als 8 habitatges propietat de Turov, uns 130.000 euros cadascun, més els danys morals que genera la pèrdua de la casa. Si no reben resposta de l’Ajuntament dins el termini establert, que acaba al mes de novembre, es plantejaran acudir als tribunals.

L’advocat dels propietaris admet, però, que l’Ajuntament d’Alcanar ha mostrat predisposició per parlar. «No ens han donat l’esquena», afirma. 

Des del Consistori canareu s’ha assegurat en diverses ocasions que s’estudiarà cas per cas com rescabalar els propietaris afectats d’Alcanar Platja.

Pendents de l’enderroc

Ubicat a la zona de Serramar, a Alcanar Platja, el bloc de la promotora Turov va ser edificat amb una llicència d’obres que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar il·legal el 2009, en haver-se construït fins a 32 habitatges en un emplaçament on se’n podien aixecar 9. El gener del 2012, el jutjat del Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona va emetre una sentència ordenant l’enderroc. Tot i els intents de parar-lo per part de l’Ajuntament i els propietaris, la justícia ha desestimat tots els recursos presentats. 

Comentarios
Multimedia Diari