Propostes i sorpreses per a menuts, joves i grans a la Ràpita

Per Sant Jaume, els rapitencs podran gaudir d’un programa de festes complet entre la tradició i les novetats

11 julio 2018 11:27 | Actualizado a 11 julio 2018 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els actes de llançament seran el punt de partida d’aquesta festivitat estiuenca: els coets i el volteig de campanyes amenitzats per la Xaranga Sense Nom inauguraran una de les setmanes més esperades de l’any. 

Algunes de les activitats destinades als més petits són una trencada d’olles, la desfilada de carrosses i les atraccions inflables d’aigua, entre d’altres. 

Cultura i tradició
Els bous prenen protagonisme durant vuit dies de celebració d’un total de nou. La Penya Bou Capçallat prepara la seva arribada al carrer Sant Isidre acompanyada per una cercavila amb Xaranga fins a la Casa de la Vila. El bou embolat al carrer i els bous a la plaça també s’esperen com a tradicions anuals per part de diferents ramaderies provinents d’altres localitats. La Penya Eqüestre lliurarà les claus de corrals per obrir de forma oficial el correbous rapitencs de Festes Majors. 

També en l’àmbit cultural, la Colla de Diables Diabmonis organitzarà els correfocs a la plaça Carles III entre els carrers Gorria i Rosari. L’ associació Ràpita Endavant s’encarregarà de la 22a Trobada de Puntaires del Montsià així com també es durà a terme una concentració i cercavila de colles castelleres en commemoració de la 6é Diada Castellera. Altrament, el grup de teatre Xip-Xap s’ocupa de la ruta guiada ‘Monges, pirates i colons’ pels indrets emblemàtics de la població. Un  dels actes retrà «Homenatge a la Vellesa» i s’obriran les portes del Museu Mar de l’Ebre.

 Esport i festa 
En referència als tornejos esportius i els concursos, s’organitzen campionats de bàsquet, de fútbol, de tennis i de pàdel. D’altres certàmens són el Concurs taurí, el campionat de dards, la cursa de cambrers i el Correbars. 

Per acabar la jornada, cada nit una orquestra distinta- Cimarrón, Europa, Vendetta, Welcome Band, i Evasión-  acompanyarà la revetlla popular amb música i ball. Tot seguit prendran el relleu dj com Dj Fernando, Dj. Les Llagues, Dj. Pepo R., Dj Troy Evans, Dj Joel Chalé, Dj Alba Roso, Dj César RJ i Dj Gallo. Aquests també de dia, a les 18:00 el dissabte 21, compartiran el moment amb un programa de ràdio en directe i un espai de joc lliure. Com a destacat, pel que fa al camp musical, enguany s’ha aconseguit la presència dels grups reconeguts com Obeses i Tribut U2 Please. 

Atenció apart de l’actuació de Quico el Célio, El Noi i el Mut de Ferreries i del concert de la Lira Ampostina i la Banda Agrupació Musical Rapitenca.

Activitats de penyes i novetats del 2018

Les penyes del poble organitzen la majoria de les 120 activitats. Algunes propostes són la musclada popular (Penya Alfacs), els jocs de platja i petanca (Associació sociocultural xerinola), el lliurament de premis i la inauguració de l’exposició del concurs de dibuix “Ramon Juan (Garrofero) In Memoriam” (Penya barcelonista Vicenç Piera) i el Concert /Club de Pensionistes de la Casa del Mar.

El regidor de festes, Enric Vidal, destaca dues novetats que incorpora el 2018: la gimcana «Humor groc» al Parc de Garbí i el primer concurs caní obert per a tothom  en el qual es premiaran a classes cadells i animals de procedència més llunyana, al més gran, i al més petit. 

Pubilles, pubilletes i pregoner 

Com cada any, s’ha aprovat el nomenament de la reina de Festes, Rocio Rolan Serna, representant  l’Agrupació Sardanista i de la Pubilla Infantil, Andrea Christiana Cojocaru, en representació del Club Bàsquet la Ràpita. El càrrec de pregoner l’exercirà el tennista rapitenc, Albert Montañés. Josep Caparrós, alcalde de la localitat ha agraït la seva presència i ha apreciat l’esforç de tot l’equip que fa possible la celebració “d’unes festes intenses, tradicionals i entranyables”.

Actes destacats

Dia 21 de juliol
00.30 h. Concerts.
Grups OBESES i TRIBUT U2 PLEASE. Després  festa amb Dj. Les Llagues.

Dia 22 de juliol
18.00 h. Desfilada de Carrosses Concetració a l’Av de la Constitució Participació de la banda de l’agrupació musical rapitenca, penyes, entitats, associacions, pubilles, dames i reines de Festes 2018.

Dia 23 de juliol
16.00 h. Campionat de fútbol. A la plaça Carles III (Església) Campionat de futbol al carrer 3x3 organitzat per la Unió Esportiva Rapitenca.

Dia 24 de juliol
17.00h Concurs de cócs Organitzat per l’Onada a les seves instal·lacions. Al fi nalitzar berenarem tots junts.

Dia 25 de juliol
14.00 h. Dinar de germanor. Lliurament de trofeus de les competicions de billar, bitlles, petanca i jocs de cartes masculí i femení, organitzats pel Club de Pensionistes de la Casa del Mar.

Dia 26 de juliol
11.30 h. Inauguració. Exposició de treballs manuals al Casal Municipal del Jubilat.

Dia 27 de juliol
17.00 h. Tobogan aquàtic urbà. A l’av. Pare Castro.

Dia 28 de juliol
19.30 h. Ballada de Sardanes A la plaça del Cóc amb la Cobla Principal Rapitenca, l’Agrupació Sardanista Local i la colla Tarragona Dansa.

 

Comentarios
Multimedia Diari