Protecció Civil demana evitar la mobilitat al Montsià i al Baix Ebre fins la mitja nit

Insisteix en restringir els desplaçaments per carretera

19 octubre 2018 18:21 | Actualizado a 19 octubre 2018 22:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Protecció Civil demana a la ciutadania evitar la mobilitat al Montsià i al Baix Ebre les properes dues hores. En aquestes comarques ha estat plovent amb molta intensitat aquesta tarda.

S’han arribat a superar els 40 l/m2 en mitja hora i s’han acumulat 158,9 l/m2. A Alcanar s’ha registrat 48,7 l/m2 en 30 minuts.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa d’una línia de tempesta estàtica a la comarca del Montsià que afectarà almenys durant la propera hora tot i que continuarà plovent fins a la mitjanit. També podrà afectar a la comarca del Baix Ebre.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 19 hores 100 trucades de la comarca del Montsià, de les quals 66 són del municipi d’Alcanar.

D’aquestes trucades, els Bombers de la Generalitat han rebut 49 avisos relacionats amb la pluja i el vent a la Regió d’Emergències de Terres de l’Ebre i concretament al municipi d’Alcanar (36).

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat molta precaució a les zones properes al riu Sènia. Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de Protecció Civil s’ha demanat als municipis d’Ulldecona, Alcanar i la Sènia que tanquin els punts baixos, guals i accessos al riu i evitar activitats a la llera. Protecció Civil demana a la ciutadania que respecti aquesta senyalització de tancament.

Endesa ha informat d’una incidència de manca de subministrament elèctric a Sant Carles de la Ràpita amb 963 abonats afectats.

Renfe informa que està afectada la circulació de llarga distància entre Benicarló i l’Aldea. S’està gestionant el transport alternatiu per carretera pels trens que han quedat aturats en estacions d’aquesta zona.

El Servei Català de Trànsit informa que està tallada la carretera N-340 entre Alcanar i Amposta en ambdós sentits de la marxa per inundacions. Es fan desviaments senyalitzats en aquest punt per la C-12. També hi ha altres afectacions a carreteres locals.

Podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de twitter @emergenciescat i @meteocat

Comentarios
Multimedia Diari