Protecció Civil demana extremar la prudència per l'augment del cabal de l'Ebre

Fins al moment s'han registrat algunes inundacions puntuals de les zones més properes a la llera a Móra d'Ebre, Aldover i Amposta

ACN

Whatsapp
Crescuda del riu Ebre, a l'alçada de Móra d'Ebre. Foto: Joan Revillas

Crescuda del riu Ebre, a l'alçada de Móra d'Ebre. Foto: Joan Revillas

El cabal del riu Ebre es mantindrà elevat els propers dies i a finals del cap de setmana es podrà incrementar amb l'arribada de les aportacions de les pluges d'aquests dies aigües amunt fora de Catalunya. En aquest sentit, Protecció Civil ha demanat que s'extremi la precaució prop dels rius i zones inundables. Tot i que no s'ha registrat cap incidència destacable, aquests cabals a l'Ebre ja han produït algunes inundacions a l'entorn de la llera sobretot a les zones habitualment inundables al llarg del seu recorregut, per exemple a Móra d'Ebre, Aldover i Amposta.

Protecció Civil manté activada la prealerta del pla Inuncat per l'elevat cabal persistent al riu Ebre en motiu de les operacions de desembassaments que es realitzen per donar cabuda a les aportacions d'aigua que estan arribant per les pluges dels últims dies aigües amunt fora de Catalunya.

Les maniobres ordinàries que s'estan realitzant als embassaments de la Conca de l'Ebre de manera preventiva i controlada per assumir els cabals procedents del tram alt i mig del riu Ebre són de 1.600m3/s a Mequinensa i 1.550m3/s a Riba-roja i a Flix.

Aquests cabals a l'Ebre ja han produït algunes afectacions a l'entorn de la llera sobretot a les zones habitualment inundables al llarg del seu recorregut, per exemple a Móra d'Ebre, Aldover i Amposta. Es preveu que a finals del cap de setmana i durant gran part de la setmana vinent aquests cabals es puguin incrementar amb l'arribada de l'avinguda resultant de les pluges a la zona de Navarra i Aragó les últimes hores. En funció dels valors finals assolits es poden produir inundacions amb major incidència que fins al moment, segons indica Protecció Civil.

A banda de l'Ebre, també cal vigilar a l'entorn dels rius de tota la conca de l'Ebre i especialment a la capçalera dels rius a la zona de muntanya on les pluges han fos part de la neu acumulada els últim dies, fet que provoca cabals superiors als habituals.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También