Protecció Civil manté l'alerta del Pla Vencat per l'episodi de fort vent

El fort vent ha superat els 100 km/h a les Terres de l'Ebre 

13 noviembre 2017 18:52 | Actualizado a 13 noviembre 2017 19:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya VENCAT per l’episodi de fort vent que es mantindrà actiu al Pirineu, Prepirineu, l’Empordà i les Terres de l’Ebre

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC es manté la previsió de forts vents durant aquesta nit i demà, tot i que la major afectació s’espera per aquesta tarda i la propera matinada. Posteriorment disminuirà la intensitat del fenomen i l’afectació quedarà restringida al Pirineu i l’Empordà. El vent bufarà de component nord i oest. Al Pirineu a partir del vespre es produirà el fenomen del torb. Els llindars màxims de vent que es podran superar en aquest episodi són els 144 km/h a l'Alt Empordà i els 126 km/h a les comarques del Baix Empordà, Garrotxa i Ripollès. A la resta del territori els forts vents també afectaran tot i que amb valors inferiors.

Incidències

El telèfon d’emergències 112 Catalunya ha rebut un total de 275 trucades derivades dels efectes del vent. La tipologia dels incidents han estat obstacles en la calçada, arbres caiguts, mobiliari urbà i cobertes. La localització de les trucades ha estat  Barcelonès (55), Selva (40), Vallès Oriental  (37), Maresme (36), Alt Empordà (32), Baix Empordà (25), Gironès (11), Baix Camp (4); Ripollès (4) i Vallès Occidental (4)- Per municipis, les trucades s’han fet des de: Barcelona (31), La Garriga (17), Badalona (17), Riudellots de la Selva (16), Mataró (13), Figueres (9), Maçanet de la Selva (7), El Masnou (5), Premià de Mar (5), i Castell-Platja d'Aro    (5).

D’aquestes trucades derivades als cossos d’emergències, els Bombers de la Generalitat han atès, entre les 01 hores d’aquesta matinada, i les 18 hores de la tarda, 204 avisos relacionats amb el vent. Els Bombers han estat requerits per retirar arbres o branques caigudes i mobiliari urbà com canaleres, cartells, senyals, teulades o finestres que o bé havien caigut o bé estaven a punt de caure. En cap d’aquests serveis hi hagut ferits.

 

Comentarios
Multimedia Diari