Protesta a l’Institut Dertosa per demanar més mesures pel Covid

Els docents reclamen més personal i menys ràtios per poder exercir amb seguretat

15 octubre 2020 16:10 | Actualizado a 15 octubre 2020 16:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un grup d’alumnes i professors de l’Institut Dertosa de Tortosa, antic Joaquín Bau, va concentrar-se ahir al matí davant les portes del centre per demanar més mesures contra la Covid-19 a l’ensenyament. Denuncien que no s’estan complint les distàncies de seguretat per fer front al virus i que les ràtios a les aules són les mateixes que el curs passat.

Un dels professors del centre, Pau Urenya, ha reclamat aplicar les mesures necessàries a les escoles i instituts per poder desenvolupar la tasca educativa amb seguretat i evitar així tancar els centres si es diagnostiquen positius.

El professor Pau Urenya va manifestar ahir no entendre «per què hi ha grups que es confinen per part de Salut i per què altres no quan hi ha positius, i això ens preocupa».

Als professors també els neguiteja que el cribatge massiu que realitza Salut pel brot a l’empresa Padesa a les escoles i instituts de Tortosa no es farà en aquest centre fins un mes després del seu inici, sent un dels darrers centres a portar-se a terme.

«Creiem que hi ha una laxitud en les mesures dins dels centres educatius, que contrasta molt amb la duresa amb què es prenen les mesures a l’àmbit social i familiar», etziba el professor Urenya. «A fora al carrer hi ha una segona onada de coronavirus, però dins dels centres estem igual que l’any passat, amb les mateixes ràtios i sense distàncies, però amb mascaretes. No ens podem reunir més de 6 persones però a l’aula en som 30».

Professors vulnerables

El professor també ha explicat que se senten preocupats pels companys docents que tenen patologies prèvies i són més vulnerables davant la Covid «i en canvi estan al centre sense més mesures, amb una simple mascareta, de les cinc mascaretes que ens donen per quatrimestre».

També Urenya ha posat per exemple el cas de les docents embarassades, que segueixen exercint i anant al seu lloc de treball, sense baixes.

«Reclamem abaixar les ràtios, necessitem més distàncies i espais, ja que no s’està complint aquesta mesura. Necessitem més professionals, docents i no docents, perquè en definitiva el que necessitem és més seguretat per poder dedicar-nos a educar, i no solament a estar en un lloc tancat intentant evitar que no ens contagiem».

Els professors han insistit en què «no volem tancar cap centre. Nosaltres volem treballar, i precisament per això demanem les mesures de més personal i menys ràtios, per evitar arribar a la situació d’haver de tancar».

Comentarios
Multimedia Diari