Protesta per l’AP-7 a la delegació del Govern a Tortosa

Xavier Pallarès facilita que tres membres del moviment veïnal de l’AP-7 reivindiquin amb una nit d’«ocupació» l’alliberament dels peatges

14 agosto 2018 09:24 | Actualizado a 14 agosto 2018 09:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La delegació del Govern a les Terres de l’Ebre permetrà i garantirà els drets dels tres representants del moviment veïnal per una AP-7 gratuïta que des d’ahir a la tarda «ocupen» la seu governamental a Tortosa i hi passaran la nit. 

És la primera vegada que el Palau Abària es converteix, de portes endins, en espai de reivindicació civil i el delegat Xavier Pallarès i els funcionaris han treballat per establir les mesures de seguretat pertinents i per garantir el benestar dels manifestants. 

Els representants veïnals tenien previst passar la nit en la sala de reunions, on tenien a l’abast serveis i màquines de begudes, i se’ls van oferir aliments perquè l’edifici es va tancar a les vuit del vespre fins avui a les vuit del matí. Pallarès va insistir que el Govern és el primer interessat en què Foment apliqui els desviaments i bonificacions per descongestionar l’N-340, i ha defensat que malgrat que són mesures poc aplaudides pel moviment veïnal, «són les que s’han pogut aconseguir per aplicar de manera imminent».

Una petició «sorpresa»

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, va reconèixer que va rebre amb «sorpresa» la intenció de passar la nit al Palau Abària dels representants del moviment veïnal, quan li van comunicar després d’una reunió «cordial» que van mantenir a primera hora de la tarda. Pallarés davant d’una situació extraordinària que no havien viscut mai a la delegació, va demanar l’assessorament dels Departaments de Vicepresidència i Interior, per fixar en quins termes es podia produir la tancada dels tres membres de la plataforma veïnal. 

Un cop comunicats els drets i els deures dels tres manifestants, se’ls va facilitar la sala de reunions, amb accés als serveis i a màquines de begudes. «És excepcional i és el primer cop que passa però ens hem mobilitzat perquè puguin exercir els seus drets amb tota seguretat», va apuntar Pallarés. 

El delegat ebrenc va insistir que la resolució de la sinistralitat a l’N-340 i la gratuïtat de l’AP-7 és competència del govern de Madrid però s’ha prestat a què la protesta es pugui fer a la seu governamental catalana. També va reclamar que l’executiu espanyol, si no pot prendre la mesura de manera extraordinària abans, que no ho posposi més enllà del proper consell de ministres, previst a finals d’aquest mes d’agost. «Estem parlant d’una via que suporta més de 24.000 vehicles quan està preparada per a 5.000. Mentre no es facin - els desviaments-, màxima precaució», ha demanat Pallarés a la ciutadania.

«El problema no és d’ara. La connexió amb el sud de França i nord de l’Àfrica està clar que té un coll d’ampolla que és el nostre. Això s’hauria d’haver resolt quan es van fer altres autovies. Excuses totes i obra ni una», va recriminar Pallarés. «El Govern actual hem aconseguit la gratuïtat per a la gent del territori i l’obligatorietat amb bonificacions per al vehicle pesat. Que tothom no està d’acord, en som plenament conscients. Que no és la solució millor, també en som plenament conscients però és la solució que es pot aplicar d’avui per a demà», va afegir. «Estem fent tard perquè cada dia hi ha morts». 

Sinistralitat
Cinc morts des del mes de maig

Des del maig s’han produït quatre accidents mortals al tram ebrenc de l’N-340 que s’han cobrat la vida de cinc persones. En dos dels sinistres hi va haver camions implicats. A aquests accidents cal afegir el que va tenir lloc el 16 de maig a Vinaròs al límit amb el riu Sénia i Alcanar: un xoc de quatre camions amb un mort. 

Comentarios
Multimedia Diari