Más de Ebre

Ebre Medi ambient

Prova pilot al Delta per reduir plàstics d’un sol ús

Aquest estiu se substitueixen els gots de plàstic per reutilitzables als bars de platja i a les festes populars dels set municipis participants

REDACCIÓ

Whatsapp
Gots reutilitzables ja disponibles al xiringuito de la platja d’Eucaliptus.  FOTO: JOAN REVILLAS

Gots reutilitzables ja disponibles al xiringuito de la platja d’Eucaliptus. FOTO: JOAN REVILLAS

El Parc Natural del delta de l’Ebre acull aquest estiu una prova pilot de l’Agència de Residus per reduir els plàstics d’un sol ús. Consisteix a promoure l’ús de gots reutilitzables en els bars de platja (guinguetes) i festes als municipis del Delta. La mesura estableix un sistema de distribució de gots reutilitzables amb l’ajuda de les guinguetes i dels set municipis del Parc Natural participants. Les begudes se serveixen en aquests gots, amb el logotip del projecte i el de la iniciativa «Per un Delta net» que ja fa anys que lidera el Parc. Aquests gots reutilitzables es posen a disposició del públic a canvi d’un dipòsit (1 euro), que en retornar el got al bar, el client podrà recuperar.

Els gots usats es reculen i es renten en rentavaixelles industrials, amb tots els requisits sanitaris, per poder ser reutilitzats.

La mesura contribuirà a millorar el medi ambient i l’atractiu de les platges i, al mateix temps, conscienciar i canviar el comportament de la població local i dels visitants davant de la generació dels gots d’un sol ús de plàstic, promovent la reutilització i la prevenció d’aquests residus, que moltes vegades acaben al mar com a deixalles.

Aquesta prova pilot, que compta també amb una campanya de conscienciació, es porta a terme en el context del projecte europeu Plastic Busters MPAs, en què participa l’Agència de Residus de Catalunya a través del Centre d’Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible.

Comentarios

Lea También