Quatre positius a la plantilla de l’Hospital de Jesús

L’Ajuntament de Tortosa tornarà a fer un cribratge massiu d’aquí a pocs dies per veure l’evolució dels contagis d’aquest brot, que de moment afecta
18 persones

20 octubre 2020 08:40 | Actualizado a 20 octubre 2020 09:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El brot de Covid-19 detectat a finals de la setmana passada a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa, afecta de moment 18 persones, 14 malalts de les unitats de llarga estada i subaguts i 4 treballadors del centre sociosanitari.

El cribratge a tots els usuaris i professionals de la planta afectada, la segona del complex, com va recordar ahir l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, es va iniciar tot just es va detectar un pacient ingressat amb símptomes del virus el passat dijous.

Les primeres proves PCR ja van registrar dissabte 14 usuaris contagiats tot i que no havien tingut relació amb el pacient zero. Finalment les proves han detectat quatre treballadors positius que eren asimptomàtics, fet que podria explicar la propagació del virus.

D’aquí a pocs dies, l’Ajuntament de Tortosa, de qui depèn el centre sociosanitari, farà un nou cribratge comunitari per controlar l’evolució del brot, segons va anunciar ahir l’alcaldessa.

Tots els pacients que han donat positiu s’han traslladat a l’àrea de tractament de la Covid que té habilitada l’Hospital de Jesús. En la planta de llarga estada i subaguts les visites ja estaven restringides i la mesura es mantindrà per mantenir-la en quarantena i aïllada.

Es tracta del segon brot que afecta l’Hospital de la Sana Creu de Jesús, després del que va tenir lloc durant la primera onada de la pandèmia.

Comentarios
Multimedia Diari