Queixes dels veïns a Tortosa per les obres d’Adif a les vies de nit

L’Ajuntament de Tortosa ha demanat per escrit al gestor ferroviari que minimitze el soroll de
la maquinària que destorba el descans del veïnat del barri del Temple, a l’entorn de l’estació

10 septiembre 2021 05:30 | Actualizado a 10 septiembre 2021 05:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Veïns de Tortosa, especialment de la zona del barri del Temple propera a les vies i l’estació de tren, s’han queixat del soroll de les obres de millora que du a terme a les nits l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif). Un malestar que l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre ha tramès ja a Adif, a qui demana que minimitze les molèsties.

Dilluns d’aquesta setmana van començar uns treballs de millora que suposen la substitució de diversos elements de la infraestructura ferroviària que connecta l’estació de Tortosa amb la de l’Aldea. Unes tasques que comporten l’ús de maquinària pesant i generen molt soroll. Els treballs es duen a terme en horari nocturn (des de les 22 h fins a les 7 h) per evitar interferir amb el trànsit de trens que arriben o marxen de l’estació de Tortosa. Però això ha fet que el veïnat més pròxim a les vies pateixi el soroll de les obres, cosa que dificulta el descans nocturn.

Des del Consistori s’ha adreçat un escrit a l’ens encarregat de les tasques perquè estudie la possibilitat de modificar els horaris de les obres, amb vista a fer-los més compatibles amb el descans del veïnat. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, recorda que no és la primera vegada que es produeix una situació com aquesta, ja que és habitual que Adif duga a terme les tasques de manteniment durant la nit per no alterar el pas dels trens. Però ha demanat que s’estudie la possibilitat de començar els treballs en hores diürnes perquè l’afectació sonora no siga tan gran com ho és actualment. L’alcaldessa també ha remarcat que l’Ajuntament no concedeix llicència d’obres a Adif, ja que la llei 39/2003, que regula el sector, fa que el gestor ferroviari puga dur a terme les actuacions a les infraestructures sense necessitat d’autorització per part dels ens locals.

Les obres està previst que s’allarguin fins al 14 de novembre, amb una inversió d’1,3 milions d’euros. S’instal·laran 22.140 metres de nou carril de 54 kg/m en els més de tretze quilò-metres del ramal. També se substituiran les més de 3.000 travesseres existents. Paral·lelament, a l’estació de Tortosa les operacions se centren en quatre vies: tant les de creuament com les d’apartament. S’aixecarà l’actual armament de via per instal·lar 3.06 metres de carril de 54 kg/m i es col·locaran 2.049 travesseres polivalents.

Comentarios
Multimedia Diari