Queixes per la supressió en diumenge del bus Tortosa-Jesús-Roquetes

El Departament de Territori afirma que era una mesura per la Covid-19 i que el servei es recupera aquest 2 d’agost

28 julio 2020 09:40 | Actualizado a 29 julio 2020 09:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La línia L1 interurbana d’autobús que uneix Tortosa, Jesús i Roquetes no ha estat funcionant els darrers diumenges, segons les queixes dels usuaris que han recollit els grups de l’oposició de Movem a les tres poblacions del Baix Ebre.

La supressió del servei en diumenge es va fer sense informar els usuaris ni tampoc els ajuntaments de Tortosa i Roquetes. A preguntes del Diari, el Departament de Territori i Sostenibilitat argumenta que aquesta supressió temporal es va deure a una mesura per la pandèmia de la Covid-19, adaptant-se a la demanda i a les restriccions de mobilitat existents. Ara, però, preveu restablir el servei habitual aquest proper diumenge 2 d’agost, segons han confirmat al Diari fonts del departament.

La queixa pública ha arribat des de Movem, que després de demanar informació als ajuntaments, i «davant les contradiccions existents en les explicacions rebudes», es va decidir fer comprovacions directes els dos darrers diumenges a les parades d’autobús.

«Es va poder comprovar que efectivament el servei no s’està prestant en diumenges i, el que és més greu, que s’ha suprimit sense que hi hagi a les parades cap cartell o comunicat on s’informi els usuaris i usuàries de la nova situació», afirmen des de la formació.

«És més, la desinformació és tan gran que membres de Movem Jesús han pogut constatar durant dos diumenges seguits com hi ha ciutadans i ciutadanes que segueixen acudint a la parada amb la intenció de fer ús del servei i que acaben marxant en veure que l’autobús no arriba», asseguren a Movem.

Tenint en compte aquesta situació, el partit ha fet arribar via instància a les administracions competents la petició que el servei es torni a restablir «atès que el transport públic és necessari per a determinats sectors de la població que no tenen vehicle propi o que no estan en condicions físiques de fer-ne ús i que, a més a més, en l’actual situació d’afectació del coronavirus, és necessari i recomanable facilitar els desplaçaments de la ciutadania als centres hospitalaris i d’assistència primària».

Informar els usuaris

També es reclama que, mentre no es restableix, s’informi «públicament als usuaris i usuàries de la desaparició del servei, atès que aquestos continuen anant a les parades de l’autobús i es genera confusió i hores d’espera innecessàries».

A preguntes del Diari, des de l’Ajuntament de Tortosa s’admet que Territori no va informar dels canvis i que tampoc havien tingut coneixement de la situació, perquè no havien rebut cap queixa directa dels usuaris. Ara celebren que el servei es pugui reprendre aquest proper diumenge 2 d’agost, segons l’anunci del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Comentarios
Multimedia Diari