¿Qui és la tarragonina amb la millor nota de la selectivitat?

Una jove de Tortosa, la nota més alta de les PAU a la demarcació. Anna Moreso és alumna de l’Institut Dertosa i vol fer un grau en física o un doble grau en física i matemàtiques a la Universitat de Barcelona

27 junio 2019 07:00 | Actualizado a 27 junio 2019 18:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Anna Moreso Serra, una jove de 17 anys alumna de l’Institut Dertosa de Tortosa, ha tret la nota més alta de les Proves d’Accés a la Universitat a la demarcació de Tarragona, un 9,6.

Moreso ha estudiat el batxillerat de ciències pures i ha tret un 9,91, de forma que la seua nota de tall és un 13,286, amb la qual podrà accedir de ben segur a la carrera que finalment trie. La jove estudiant explica al Diari que no s’esperava pas aquesta puntuació. «Els resultats van ser a la inversa del que m’esperava. La part comuna pensava que em sortiria malament i al final m’ha sortit millor. Em conformava amb un 12 per entrar a física», detalla.

Malgrat la fantàstica nota, la jove tortosina reconeix que sempre es posa nerviosa durant els examens. «Estudio i després em van bé. Però a l’hora de fer els examens em fico nerviosa, i fer el primer examen dels dies de la selectivitat va ser horrible. Durant el primer examen és quan pitjor m’ho vaig passar. Després ja millor».

Ara bé, com s’aconsegueix una puntuació tan alta? L’estudiant valora que no és tant «estudiar tots els dies» sinó fer els deures i les tasques cada dia. «És important anar fent i entenent. Trobo que el meu institut ens ha preparat molt bé. Tot el que ens han anat demanant tenia una aplicació i un sentit i m’ha anat bé».

Moreso té predilecció per les matemàtiques des de petita i per la física des que la va descobrir al seu institut. Tot i que no l’apassionen com per seguir-les estudiant, també ha tret molt bones notes en història i llengües. La jove vol començar el proper setembre el grau en física o el doble grau en física i matemàtiques a la Universitat de Barcelona.

«Tinc moltes ganes però alhora em fa bastant de respecte. Més que pels estudis pel canvi de ciutat. Passar de viure de Tortosa a Barcelona és un canvi enorme», explica. La seua família naturalment també està molt contenta de l’expedient de la jove. «Ja tenen assumit que marxaré a Barcelona. Depèn del que vulgues fer, en el meu cas física o matemàtiques, aquí no tens oferta per estudiar i has de marxar. És el que fa tothom i aquí ja se sap».

Distinció a Barcelona
La nota més alta de Catalunya és d’un 9,90 i l’ha obtinguda un alumne de l’Institut Antoni Torroja, de Cervera. 
En aquesta convocatòria, 693 alumnes, 406 noies i 287 nois, rebran la distinció que atorga el Govern als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU. L’acte de lliurament tindrà lloc el divendres 19 de juliol a Barcelona.

Comentarios
Multimedia Diari