'Qui va matar l’Emma i el Manel ha de pagar. Conduïa drogat i sabia que podia fer mal'

Familiars i amics dels dos joves morts en un accident a l'N-340 a Amposta protesten a les portes del Jutjat Penal de Tortosa, en l'inici del judici al conductor que els va envestir i que va donar positiu en consum de cocaïna 

12 febrero 2018 16:08 | Actualizado a 13 febrero 2018 18:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

“Justícia! Emma i Manel”. Aquesta era la demanda que lluïen en pancartes i samarretes les vora 200 persones que aquest dilluns al matí s’han concentrat davant del jutjat Penal de Tortosa, a l’inici del judici contra el conductor drogat que va provocar l’accident de trànsit en el que van morir aquests dos joves de 15 i 18 anys, el 22 de desembre del 2016. El sinistre va tenir lloc en un revolt de la carretera N-340, a l’alçada del quilòmetre 1.076, a Amposta. L’acusat, Manuel Vicente P.C., que va donar positiu en consum de cocaïna, conduïa una furgoneta que va envair el carril contrari i va envestir la moto en la que viatjava la parella formada per Emma Garcia Curto i Manel Constantino Forné, en direcció a Sant Carles de la Ràpita.

La fiscal demana quatre anys de presó per dos delictes d’homicidi per imprudència greu, així com un delicte contra la seguretat viària, per conduir sota els efectes de les drogues. Els pares de les víctimes creuen que aquesta petició és del tot insuficient i demanen una sentència exemplar, més tenint en compte que l’acusat ja va ser condemnat el passat estiu pel  jutjat d’Alcanyís (Terol) per haver-se saltat les mesures cautelars del jutjat d’Amposta que li impedien conduir vehicles a motor. Un fet pel qual es troba en presó preventiva.

“Aquesta petició de pena tan baixa és una burla. Quan val la vida dels nostres fills? Quatre anys de presó?”, denunciava la mare d’Emma, Joana Curto. “No ho considerem un accident de trànsit. Qui va matar l’Emma i Manel ha de pagar. És un home de 58 anys que va drogat i que quan agafa el cotxe sap que pot fer mal. Els hi va passar als nostres fills però haguessin pogut ser uns altres”, afegeix.

Els familiars han estat acompanyats per nombrosos companys i amics dels dos joves, que estudiaven a l’Institut del Centre de Tecnificació Esportiva d’Amposta. Emma jugava a l’Handbol Amposta i Manel, a l’equip de futbol de Masdenverge.

Paula, Marta i Pep són tres dels amics que han estat a les portes del jutjat, reclamant “justícia”. “Vam estudiar junts amb l’Emma des de tercer de primària”, recordaven els joves molt emocionats, just en el moment en el que la furgoneta dels Mossos ha portat l’acusat, que ha sigut escridassat pels presents.

El judici se celebra en dues jornades, aquest dilluns i dimarts. En la primera sessió, testimonis dels Mossos d’Esquadra que van atendre l’accident han detallat com la furgoneta no va fer la corba de la carretera i va envair el sentit contrari fins gairebé dos metres; i com el conductor es va mostrar molt nerviós però amb total falta d’empatia amb les víctimes, tot i saber ja en aquell moment que hi havia almenys un mort. També han explicat que va accedir a fer el control d’alcoholèmia però va posar traves al de drogues, en el que finalment va donar positiu en cocaïna.

En el judici també està previst que declari un dentista que va fer una ortodòncia a l’acusat uns dies abans dels fets. "No és la nostra principal prova, però veurem si l'anestèsia que li van aplicar ha pogut afectar en el resultat", ha explicat Ramón Martínez, advocat de Manuel Vicente P.C., que reclama l'absolució del seu defensat per una suposada mala praxi en la prova de drogues.

Abans del judici, la Fiscal ha plantejat un acord consistent a acceptar una pena de 3 anys i 3 mesos de presó, proposta que no ha acceptat cap de les parts.

Comentarios
Multimedia Diari