Reactiven la borsa de temporers de la Terra Alta per veremar

Es prioritzaran els treballadors locals o de zones pròximes per no haver d’obrir els albergs

01 agosto 2020 08:54 | Actualizado a 01 agosto 2020 08:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal de la Terra Alta reactiva la borsa de temporers per al sector agrícola, de cara a la propera campanya de la verema que està previst que a la comarca comenci la tercera setmana d’agost. Membres de l’ens comarcal s’han reunit amb representants del sector agrícola, la DO Terra Alta i el Departament d’Agricultura amb la finalitat de buscar estratègies per evitar que hi hagi una onada de temporers que arribi al territori a la cerca de llocs de treball per a la campanya de la verema.

«La nostra opció passa per activar la borsa de treball temporal que tenim al Consell Comarcal oberta als temporers amb la finalitat que totes aquelles persones de la comarca o de comarques veïnes s’hi puguin apuntar i que els pagesos els puguin contractar per a la campanya de la verema. La finalitat és que els treballadors puguin tornar a casa en finalitzar la jornada i que els albergs que acollien els temporers que venien a cobrir la temporada puguin romandre tancats per tal d’evitar contagis i possibles brots de coronavirus», afirma la presidenta del Consell, Neus Sanromà.

L’ens comarcal fa una crida a tothom que estigui buscant feina perquè s’apunti a la borsa de temporers que, juntament amb la d’Unió de Pagesos, preveu poder cobrir la necessitat de mà d’obra, tal com ja es va fer en la temporada de poda. «Enguany es necessitaran uns 200 temporers, ja que es potenciarà el treball a màquina», detalla el conseller comarcal Xavier Galcerà.

Comentarios
Multimedia Diari