Realitzat el primer tractament de l'any contra la mosca negra a l'Ebre

Els cabals de més de 1.000 metres cúbics per segon al riu fins ben entrada a la primavera retarden les actuacions

19 mayo 2017 22:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest dimecres s'ha fet el primer tractament de l'any contra la mosca negra al tram català de l'Ebre. Els tècnics del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (CODE) han abocat 2.100 litres del producte biològic BTI en els set punts habituals del curs, i preveuen fer-ne dos més fins a mitjan juliol. El director tècnic del CODE, Raül Escosa, ha explicat que, enguany, les actuacions s'han hagut de posposar degut als cabals de més de 1.000 m3/s registrats fins ben entrada la primavera. Després de les avingudes les poblacions d'aquest simúlid s'han recuperat, com evidencien les 160 larves per quilo de macròfit -l'hàbitat vegetal on es reprodueixen- comptabilitzades en punts com Miravet.

El tractament s'ha portat a terme aquest dimecres des de les set del matí i durant poc més de tres hores amb l'objectiu d'aconseguir controlar al màxim la població d'aquest simúlid i evitar al màxim les molèsties que causen les seves picades a la ciutadania. L'helicòpter ha fet diverses descàrregues del producte biològic als punts habituals del curs del riu on es registren majors concentracions de macròfits i, també, de forma manual a la zona de l'embassament de Flix.

El director tècnic del CODE, Raül Escosa, ha apuntat a l'ACN que aquest ha estat un any "complicat" hidrològicament per l'elevat cabal registrat al riu Ebre durant l'hivern i la primavera, que els ha impedit actuar fins a finals d'abril. El poc cabal actual del riu, però, ha facilitat el creixement de larves i ha permès iniciar el tractament.

Escosa ha recordat que el màxim poblacional de mosca negra s'acostuma a produir a mitjan juliol, per la qual cosa es preveu portar a terme dos tractaments més fins a aquelles dates. "Esperem que sigui un any bo i arribar a la primera quinzena de juliol en unes condicions de plaga baixes", ha assenyalat el director tècnic del consorci.

Comentarios
Multimedia Diari