Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Realitzat el primer tractament de l'any contra la mosca negra a l'Ebre

Els cabals de més de 1.000 metres cúbics per segon al riu fins ben entrada a la primavera retarden les actuacions

ACN

Whatsapp
L'helicòpter buida la càrrega d'insecticida biològic BTI al riu Ebre, a l'alçada de l'assut de Xerta. Foto: ACN

L'helicòpter buida la càrrega d'insecticida biològic BTI al riu Ebre, a l'alçada de l'assut de Xerta. Foto: ACN

Aquest dimecres s'ha fet el primer tractament de l'any contra la mosca negra al tram català de l'Ebre. Els tècnics del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (CODE) han abocat 2.100 litres del producte biològic BTI en els set punts habituals del curs, i preveuen fer-ne dos més fins a mitjan juliol. El director tècnic del CODE, Raül Escosa, ha explicat que, enguany, les actuacions s'han hagut de posposar degut als cabals de més de 1.000 m3/s registrats fins ben entrada la primavera. Després de les avingudes les poblacions d'aquest simúlid s'han recuperat, com evidencien les 160 larves per quilo de macròfit -l'hàbitat vegetal on es reprodueixen- comptabilitzades en punts com Miravet.

El tractament s'ha portat a terme aquest dimecres des de les set del matí i durant poc més de tres hores amb l'objectiu d'aconseguir controlar al màxim la població d'aquest simúlid i evitar al màxim les molèsties que causen les seves picades a la ciutadania. L'helicòpter ha fet diverses descàrregues del producte biològic als punts habituals del curs del riu on es registren majors concentracions de macròfits i, també, de forma manual a la zona de l'embassament de Flix.

El director tècnic del CODE, Raül Escosa, ha apuntat a l'ACN que aquest ha estat un any "complicat" hidrològicament per l'elevat cabal registrat al riu Ebre durant l'hivern i la primavera, que els ha impedit actuar fins a finals d'abril. El poc cabal actual del riu, però, ha facilitat el creixement de larves i ha permès iniciar el tractament.

Escosa ha recordat que el màxim poblacional de mosca negra s'acostuma a produir a mitjan juliol, per la qual cosa es preveu portar a terme dos tractaments més fins a aquelles dates. "Esperem que sigui un any bo i arribar a la primera quinzena de juliol en unes condicions de plaga baixes", ha assenyalat el director tècnic del consorci.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También