Realitzen el primer tractament contra les larves de mosquit al Delta

Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals prioritzen les zones litorals que s’han inundat amb les últimes pluges i baixes pressions

04 mayo 2021 16:10 | Actualizado a 04 mayo 2021 16:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) han realitzat aquesta setmana el primer tractament contra les larves de mosquit en espais naturals del delta de l’Ebre.

Després de les pluges dels últims dies i la pujada del nivell del mar la setmana passada, les àrees litorals han quedat inundades i el COPATE considera imprescindible aquest primer tractament.

«Però el fet que enguany no hi haja hagut tantes pluges ens ha permès començar el tractament més tard», explica al Diari el president del Corsorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). «Cap campanya és igual. Quan ho detectem, hi actuem. Sempre diem que el millor tractament és aquell que no es fa. Les intenses pluges de la passada primavera van provocar que en aquestes mateixes dates ja haguéssim fet el tractament en una superfície de 1.600 hectàrees, mentre que enguany hem fet les tasques de control i inspecció i fins ara no ha estat necessari dur a terme el tractament».

Així, la superfície tractada l’any passat va ser un rècord històric. Concretament, aquesta setmana s’ha actuat sobre una superfície de 400 hectàrees de les zones litorals de l’Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, Amposta i la Ràpita. S’ha portat a terme el tractament a zones habituals com ara: les Olles, Garxal, Buda, Sant Antoni, l’Alfacada, l’Encanyissa i la Tancada. «Uns espais que s’inunden per la pujada del nivell del mar i on s’ha d’actuar en celeritat per evitar el desenvolupament de les larves de mosquit», explica Alginet. «Les pluges i l’aigua embassada són els principals aliats dels mosquits», afegeix el director tècnic del COPATE, Raül Escosa.

Enguany, la previsió és fer el tractament sobre una superfície de 5.000 hectàrees en espais naturals, igual que el 2020, i realitzar tres tractaments en arrossars. Pel que fa al tractament en arrossars s’iniciarà al mes de juny.

«La problemàtica del mosquit té una afectació directa sobre les persones que hi viuen i les activitats econòmiques que es desenvolupen. Hem tingut anys complicats en nuclis turístics com Riumar o Poble Nou. El Delta està de moda i, per les persones que ens visiten i hi viuen, cal que el mosquit sigui una afectació menor al nostre dia a dia i les nostres activitats econòmiques», diu Alginet.

Els tractaments per controlar la població de mosquit al delta de l’Ebre es financen amb les aportacions dels ajuntaments del Delta, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i la Generalitat de Catalunya, i compten amb la supervisió del departament de Salut. El pressupost de la campanya de control del mosquit i la mosca negra és d’1,3 milions d’euros.
 

Comentarios
Multimedia Diari