Rebel·lió a Móra la Nova contra el projecte d'un super i una benzinera

Els veïns recullen en poques setmanes 700 signatures de rebuig al projecte comercial en en una zona escolar i residencial de la vila

19 mayo 2017 17:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els veïns d’un barri residencial de Móra la Nova, on no hi ha quasi comerços i sí equipaments escolars i esportius, han iniciat una intensa campanya de rebuig al projecte d’una coneguda cadena de supermercats d’aixecar una benzinera i un supermercat mitjà.

Des de mitjans del mes de novembre han recollit un total de 704 signatures, que han estat entregades a l’Ajuntament de Móra la Nova amb la pretensió que no s’autoritzi la construcció de l’àrea comercial.

Fonts municipis han explicat al Diari que la cadena de supermercats ha adquirit uns terrenys en aquest barri, conegut a Móra la Nova com el poliesportiu, a tocar d’aquest equipament i a menys de cent metres del complex escolar. La pacel·la es situa al carrer el Bruc, cantonada amb el passeig Àngel Guimerà.

En el full de signatures repartit per la vila, els veïns justifiquen el seu rebuig per la proximitat dels terrenys a l’àrea escolar i els habitatges residencials unifamiliars i per ser un pas obligat per als nens que es dirigeixen a l’escola, la piscina i el camp de futbol. Alerten que les dues instal·lacions suposarien un risc a causa del trànsit de camions i cisternes de combustible i de la manipulació dels sortidors sense vigilància continua. «El 99 per cent dels veïns del barri rebutgem el projecte i molts més de Móra la Nova també, en el seu cas per l’afectació a l’escola», diu un portaveu veïnal.

Els promotors no han demanat encara la llicència d’obres, però sí un informe d’idoneïtat de les instal·lacions. El document ja ha estat entregat per l’Ajuntament de Móra la Nova: nega la possibilitat d’ubicar-hi una benzinera i accepta l’ús de supermercat.

En el primer cas, s’al·lega que el municipi disposa d’una regulació que detalla on es poden construir les benzineres, sempre en zones industrials. «Pel que al supermercat, els nostres tècnics i els d’Urbanisme de la Generalitat ens diuen que l’ús està permès», admet l’alcalde, Francesc X. Moliné (ERC).

Els veïns discrepen. Interpreten que les normes urbanístiques permeten locals comercials en planta baixa, entenent que es parla d’habitatges unifamiliars però no de superfícies comercials.

En tot cas, Moliné dóna suport als veïns i així ho transmetrà als promotors. Ara bé, subratlla que no pot denegar la llicència perquè incorreria en prevaricació i l’amenaça d’indemnitzacions.

Comentarios
Multimedia Diari