‘Rebrotem’ lliura 112.000 euros als pagesos afectats

Unió de Pagesos va posar els seus recursos a disposició de la iniciativa

Diari de Tarragona

Whatsapp
Operaris reforestant l’ermita del Remei de Flix. FOTO: J. Revillas

Operaris reforestant l’ermita del Remei de Flix. FOTO: J. Revillas

La iniciativa solidària Rebrotem, amb el suport d’Unió de Pagesos, repartirà els propers dies els diners recaptats en la campanya de crowdfunding a les 36 sol·licituds acceptades de professionals agraris que es van presentar a la convocatòria oberta per la plataforma el 14 de maig per tal que els titulars de les explotacions afectades per l’incendi del 26 de juny del 2019 a la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià poguessin accedir a dotacions econòmiques. 

La quantitat total que es distribuirà és de 112.112 euros, xifra que homenatja els cossos de seguretat i d’emergències que van treballar en l’extinció de l’incendi. En total, es van presentar 67 sol·licituds, de les quals 40 eren de professionals agraris, tot i que d’aquestes últimes se’n van descartar quatre perquè no van aportar la documentació que es va tornar a sol·licitar un cop finalitzat el termini, o bé perquè la parcel·la estava fora de l’àmbit d’afectació de l’incendi.

Tenint en compte que amb les 36 sol·licituds acceptades no queda assignat tot l’import recollit en la campanya, Rebrotem treballa per poder repartir la resta de diners a les 27 sol·licituds restants que es van descartar perquè no complien els requisits. Així, s’obrirà un breu període de temps per aquells que no complien els requisits de professional puguin presentar la documentació de la DUN 2019 identificant les parcel·les afectades per l’incendi.

D’altra banda, l‘empresa Sylvestris ha iniciat aquesta setmana els treballs de repoblament de la finca de l’ermita del Remei de Flix, afectada per l’incendi. El projecte, que afecta un espai de més de 10 hectàrees, preveu reforestar aquest espai per convertir-lo en un bosc d’absorció de diòxid de carboni. Les actuacions, finançades per la Fundació Repsol i que tenen la col·laboració de l’Ajuntament, han suposat la contractació de vuit treballadors locals.

Comentarios

Lea También