Reclamen a Endesa inversions per millorar la xarxa elèctrica

Els alcaldes del Baix Ebre presentaran una queixa formal a la companyia pels talls que han patit diversos municipis, amb avaries que s’han allargat 12 hores i falta d’informació als veïns

11 octubre 2018 11:41 | Actualizado a 14 octubre 2018 15:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els alcaldes del Baix Ebre han decidit elevar una queixa formal a Endesa pels talls de subministrament elèctric que han patit diversos municipis de la comarca i pel servei que ofereix actualment la companyia. En l’escrit, que es trametrà a través del Consell Comarcal del Baix Ebre, denuncien un alt temps de resposta per solucionar les avaries i una mala atenció  i informació tant a la ciutadania com als representants de l’administració local. 

A més, els batlles reclamen un pla d’inversions adient per mantenir un bon servei als particulars i que doni garanties per a les demandes de potència actuals i futures de la indústria, sector estratègic per al desenvolupament del territori. Alguns dels municipis que han expressat el seu malestar han estat Camarles, l’Aldea i l’Ampolla.

Segons detalla al Diari l’alcaldessa de Camarles i presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, el seu municipi ha patit diversos talls puntuals en els darrers mesos. El pitjor va tenir lloc el passat 18 de setembre, quan tota la població va estar sense llum unes tres hores i hi va haver alguna zona que va superar les 12 hores. «Molts veïns van trucar al telèfon d’atenció i els van dir que no constava cap avaria, quan en aquell moment no tenien llum a casa», denuncia l’alcaldessa. «Les afectacions són per als particulars però també per a establiments i empreses, que no van poder treballar», comenta Zaragoza. 

A l’Aldea també denuncien avaries que s’han allargat més de dotze hores, «per falta d’una resposta tècnica adequada i àgil», segons afirma l’alcalde de la població, Dani Andreu, qui considera que la xarxa elèctrica «està en fase de deteriorament» i «requereix urgentment» un pla de millora. A l’Ampolla, un tall de tres hores va afectar molts establiments de restauració a finals d’agost, en plena temporada turística d’aquest municipi mariner. 

A aquests casos cal sumar el que va tenir lloc a Tortosa el dimecres 3 d’octubre, quan una avaria i un petit incendi al quadre elèctric de l’ajuntament va deixar 8 hores sense llum algunes zones de la ciutat. 

A la comarca veïna del Montsià, Ajuntament i veïns de Santa Bàrbara també s’han queixat del servei d’Endesa, després de diversos episodis d’avaries i talls de llum de més de 20 hores, aquest passat mes de setembre. Tal com ja va informar el Diari, en aquest municipi s’han recollit més de 800 firmes per reclamar un millor servei. 

Els alcaldes insisteixen que cal més agilitat a l’hora de solucionar les avaries i més inversió en manteniment de les infraestructuctures. «El cert és que hem anat a pitjor des que la xarxa d’Elèctrica de l’Ebre va passar a mans d’Endesa, ara fa uns dos anys», afirma Dani Andreu. 
L’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, apunta també que caldria que Endesa habilités un telèfon directe perquè els ajuntaments puguin rebre informació immediata de les incidències als seus municipis. I és que es donen casos com el que va afectar Sandra Zaragoza, que quan va trucar per demanar informació com a alcaldessa de Camarles per un tall de llum al municipi, li van demanar el número del seu comptador. 

Resposta d’Endesa: Pla d’automatització de la xarxa

Des d’Endesa expliquen al ‘Diari’ que s’està invertint en la millora de les infraestructures. Així, per exemple, la companyia està aplicant per fases un  pla d’automatització de la xarxa, el qual ha de comportar un major control telemàtic del sistema i, per tant, «una resposta més ràpida a les avaries que es produeixin». 

Comentarios
Multimedia Diari