Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reclamen a l’Ametlla de Mar un deute de 3,1 M€ pel servei d’aigua

Cop de puny de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar davant la demanda presentada per l’empresa Aqualia de reclamar judicialment un deute de 3,1 milions d’euros al consistori.

A.Caralt

Whatsapp
Seu de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, a la comarca del Baix Ebre. Foto: DT

Seu de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, a la comarca del Baix Ebre. Foto: DT

Cop de puny de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar davant la demanda presentada per l’empresa Aqualia de reclamar judicialment un deute de 3,1 milions d’euros al consistori.

El Ple ha aprovat per unanimitat revisar d’ofici el contracte amb l’empresa concessionària de l’abastament d’aigua a la població amb l’objectiu d’anul·lar la modificació del contracte aprovada el 2009 pel govern municipal encapçalat pel convergent Andreu Martí, ara investigat en l’Operació Tèrmyca que analitza, entre altres, les relacions de la consultoria Efial i la societat municipal La Cala Gestió.

Es redactarà un informe de Secretari que s’enviarà a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat perquè emeti un dictamen vinculant. «Pretenem que es decreti com a nul·la la modificació del 2009 i posi en vigència de nou el contracte del 2004», explica al Diari l’alcalde, Jordi Gaseni.

El 2004, l’Ajuntament va firmar un contracte amb la concessionària, fins a l’any 2030, pel qual s’acordava un model de retribució de 0,70 euros per metres cúbics. Cinc anys més tard, el 2009, l’anterior equip de govern va aprovar una modificació a l’alça del contracte, que oscil·lava entre 1 i 1,6 euros per metre cúbic, assegura el consistori. 

El govern municipal considera que la diferència entre els dos contractes és tan gran que s’hauria d’haver licitat de nou el contracte, a més que tampoc s’hauria d’haver aprovat en junta de govern sinó en sessió plenària. 

«És una modificació injustificada, segons els informes i auditories fetes en els darrers mesos, no és just que el municipi hagi de suportar aquesta càrrega econòmica tan important. Pensem que s’ha de declarar nul·la de ple dret», afirma Gaseni. 

Un rebut molt car

Per fer front al nou contracte, el govern hauria d’augmentar els anys de la concessió o repercutir l’augment al rebut dels consumidors, però l’alcalde justifica que el preu de l’aigua ja és molt alt «dels més cars d’aquest entorn» i no es pot encarir més

Així les coses, la petició del deute, que s’hauria acumulat entre 2009 i 2015, ha estat objecte d’una demanda judicial presentada per l’empresa i pendent de resolució.

Si s’anul·la el contracte, el govern estima un estalvi d’entre 2.000 i 3.000 euros per persona els pròxims 12 anys, al voltant dels 3 milions d’euros. El primer tinent d’alcalde, Antonio Espuny, ho considera «una quantitat molt important d’estalvi per les famílies del poble», i per l’Ajuntament «serà una possibilitat d’intentar començar a fer inversions».  El febrer de 2017 el deute municipal s’elevava a 46 milions d’euros.

Temas

Comentarios

Lea También