Reclamen asfaltar els vorals i millorar la senyalització de la carretera Simpàtica

Veïns de la zona, on hi ha diverses ermites, remarquen que cada cop és més transitada per persones que hi passegen i fan esport i que han de circular per dins de la via

12 septiembre 2020 09:25 | Actualizado a 15 septiembre 2020 09:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Veïns de la zona de la Simpàtica i l’entorn de les ermites de Mig Camí i el Coll de l’Alba, a la part alta de Tortosa, demanen a l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre que arrangi els vorals i millori la senyalització horitzontal de la via, cada cop més utilitzada per ciclistes i vianants que hi passegen o hi fan esport. 

La carretera no disposa de voreres ni vorals en condicions, segons denuncien, i tampoc estan clarament senyalitzades les línies que delimiten els carrils de circulació. «Això comporta un perill per als nombrosos vianants que pugen i baixen per passejar o visitar les diferents ermites de la zona», afirma Carme Forés, una de les veïnes d’aquesta àrea residencial amb habitatges i finques disseminades per la muntanya. «Com no hi ha cap vorera ni voral asfaltat, la gent camina per la carretera, i quan passa un cotxe s’ha d’apartar a fora, on el terreny és desigual, hi ha moltes pedres i vegetació que dificulten el poder caminar», explica al Diari. 

Així, veïns de la zona demanen a l’Ajuntament de Tortosa que cimenti les vores de la carretera per garantir el trànsit segur dels vianants i, si fos viable, s’habilite també un carril bici. 

Una altra demanda és que se senyalitzi clarament els límits dels carrils de la via, «ja que en jornades de pluja o boira resulta difícil circular-hi i hi ha perill de sortir de la carretera», afegeix Forés, tot remarcant que cada vegada són més els veïns de la ciutat que opten per aquesta part del municipi per poder passejar o practicar esport, tant durant el dia com també per la nit. 

Resposta
A consultes del Diari, des de l’Ajuntament de Tortosa es recorda que, com en qualsevol construcció d’immobles que es fa a la ciutat, correspon a la propietat de l’immoble i a la constructora que desenvolupa el projecte arranjar la vorera en tot l’espai que està al davant de la superfície del terreny. A la zona de la Simpàtica, en molts casos es tracta d’habitatges que fa moltes dècades que estan fets, i que en el moment de construcció no se’ls va requerir perquè urbanitzessen el tram corresponent de la vorera. 

Així, el consistori no contempla de moment poder habilitar voreres o asfaltar els vorals, però sí que requereix a les noves construccions que les construeixin. 
Pel que fa a la senyalització horitzontal de la carretera, l’Ajuntament de Tortosa sí que projecta una actuació per tal de millorar-la «en els pròxims mesos».

Comentarios
Multimedia Diari