Reclamen la millora i l'ampliació del regadiu a la Terra Alta

Unió de Pagesos considera que el regadiu s'ha de consolidar pel desenvolupament econòmic de la comarca 

REDACCIÓ

Whatsapp
Detall del regadiu de Vilalba dels Arcs. FOTO: JOAN REVILLAS

Detall del regadiu de Vilalba dels Arcs. FOTO: JOAN REVILLAS

Unió de Pagesos, el Consell Comarcal de la Terra Alta i la Comunitat de Regants tanquen un acord per reclamar la millora i l’ampliació del regadiu a la comarca.

En una reunió mantinguda a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta amb representants del mateix Consell Comarcal, d’Unió de Pagesos i de la Comunitat de Regants de la Zona Oriental de la Terra Alta, s’ha consensuat traslladar la necessitat que l’administració impulsi l’ampliació de les zones regables a la comarca, així com la millora de les infraestructures existents.

Els tres agents reunits comparteixen que les infraestructures de regadiu són essencials per al desenvolupament econòmic de la Terra Alta ja que l’agricultura és un dels motors principals de la comarca.

Viabilitat de les explotacions

Així, tal i com comunica el sindicat Unió de Pagesos, consideren que el regadiu s’ha de consolidar a la Terra Alta amb un triple objectiu: d’una banda, millorar l’eficiència i la viabilitat de les explotacions agràries; de l’altra, atorgar a la pagesia un paper protagonista per mantenir l’activitat en zones rurals i en la gestió del territori i, per últim, garantir un ús eficient de l’aigua.

Actualment el regadiu de la Terra Alta abasteix els municipis de Batea, Bot, Caseres, Corbera d’Ebre, la Fatarella, Gandesa, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs.

Les obres per portar el regadiu a la comarca de la Terra Alta es van iniciar concretament l’any 1997 i actualment s’estan regant 7.600 hectàrees, de les 9.000 autoritzades.

Comentarios

Lea También