Reclamen la reobertura de l’oficina de la Seguretat Social a Móra d’Ebre

Els consells de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat denuncien el greuge que suposa per al territori i demanen una rectificació

06 mayo 2021 16:17 | Actualizado a 06 mayo 2021 16:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat reclamen la reobertura de l’oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre. L’oficina va tancar portes durant la pandèmia  i des de l’administració estatal s’ha decidit no reobrir-la, «per la impossibilitat de dotar-la d’efectius», i derivar els ciutadans a Tortosa o Reus; un fet que ha indignat veïns i ens locals de les tres comarques. Dissabte passat hi va haver una concentració de rebuig al tancament, davant la mateixa oficina, mentre diversos partits han presentat preguntes i iniciatives al Congrés i el Senat. 

Ahir, a les portes de l’oficina, la presidenta del Consell de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, denuncià que «és un greuge que sota el paraigua dels efectes Covid es tanqui aquesta oficina», a més de considerar-ho «indigne i un menyspreu». «Quan tothom parla d’equilibri territorial, administracions i oficines com la de la Seguretat Social són molt importants, i més en territoris com els nostres en els quals molta gent necessita de tercers per ser acompanyat a fer consultes o tràmits», afirmà per la seva banda el vicepresident del Consell Comarcal del Priorat, Carlos Brull. 

Per la seva banda, el vicepresident del Consell de la Terra Alta, Ramon Jornet, insistí en el «total desconeixement del territori i deixadesa cap a les nostres comarques» que, al seu entendre, ha mostrat el govern de l’Estat. 

ERC, que governa els tres consells comarcals, ha registrat una Proposició no de llei a la Comissió de Treball del Congrés de Diputats demanant la reobertura i que s’asseguri el seu manteniment a llarg termini. Segons detallà la diputada riberenca Norma Pujol, també demanaran la compareixença del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions,  José Luís Escrivá, perquè doni explicacions sobre el tancament i la resposta de la seva directora general als Consells Comarcals, on afirmava tenir una plantilla provisional i precària, i manca de recursos econòmics. 

A més, ERC presentarà una moció de rebuig a tots els ajuntaments de l’àrea afectada. 

Per la seva banda, el diputat ebrenc del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, també ha presentat una bateria de preguntes al govern, entre les quals hi ha la demanda de si l’únic criteri per a tancar o obrir una oficina de la Seguretat Social «ha de ser de caire econòmic, o també ha de tenir en compte l’equilibri territorial i la lluita contra el despoblament de zones rurals» .

Els membres del grup parlamentari del Senat de Junts per Catalunya, Assumpció Castellví i Josep Maria Cervera, també  han presentat una bateria de preguntes,i preparen una moció perquè el tema es debati en una de les comissions de la Cambra Alta.  

Comentarios
Multimedia Diari