Reclamen millores urgents al pas a nivell de Móra la Nova

Un camió de la brossa s’emporta 200 metres de catenària en aquest punt, per no portar plegat el braç de la grua, i la incidència talla durant sis hores la circulació de la línia R15

 

19 noviembre 2019 09:20 | Actualizado a 19 noviembre 2019 09:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un camió de la brossa es va emportar ahir 200 metres de catenària en passar pel pas a nivell de Móra la Nova. L’accident hauria estat culpa del vehicle, ja que diverses fonts consultades apunten que no portava el braç de la grua plegat i aquest va endur-se per davant el cablejat de la via, però va tornar a posar de relleu l’estat d’aquest pas a nivell, on l’Ajuntament de Móra la Nova reclama des de fa temps millores a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF).

Tècnics i la vagoneta d’electrificació d’ADIF van treballar durant prop de cinc hores per tal de poder restablir la circulació de trens de línia R15, que va romandre tallada entre les dotze del migdia i i poc abans de les sis de la tarda.

Una quarantena de passatgers d’un tren que acabava de sortir de l’estació quan es va produir l’accident van haver de ser evacuats, mentre per la resta de combois es va establir un transport alternatiu per carretera entre Ascó i Reus. La incidència va poder ser resolta finalment a les 17.45 hores, segons van confirmar al Diari fonts d’ADIF.

L’Ajuntament de Móra la Nova reclama una actuació per millorar les condicions i la seguretat d’aquest pas a nivell. Segons explica al Diari l’alcalde del municipi, Francesc Xavier Moliné, el mínim que cal fer és adequar-hi un pas per a vianants.

Ara, persones i vehicles passen pel mateix espai sense que hi hagi cap separació, fet que suposa un perill per als vianants, molts de les quals, a més, són gent gran (exferroviaris) que viuen en uns edificis propers. El ferm també es troba en mal estat, i segons l’alcalde, s’haurien de substituir els antics elements de fusta per unes peces de goma que eviten els sotracs dels vehicles.

«Fa més de quatre anys que estem demanant les millores. L’any 2017 ens vam reunir amb responsables d’ADIF, que veuen l’obra amb bons ulls, i els tècnics s’ho van venir a mirar, però de moment l’actuació no s’acaba de concretar», comenta Moliné.

L’Ajuntament renuncia a la construcció d’un pas soterrani, com es preveia inicialment en aquest punt, ja que el que abans era una carretera ara s’ha convertit en una via urbana. Però reclama que les millores, amb un cost menor, es facin de forma urgent.

Una altra demanda del municipi és que les barreres del pas a nivell, que es controla de forma remota, funcionin correctament. «Baixen quan toca però de vegades tarden a pujar fins a 20 minuts després que passi el tren, i els veïns que van en cotxe han d’anar a donar una volta de dos o tres quilòmetres», explica l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari