Reclamen poder viatjar de l’Aldea cap al País Valencià amb Euromed

Membres de la plataforma Trens Dignes Terres de l’Ebre i Priorat i representants polítics viatgen amb l’Euromed per demanar que es puga comprar els bitllets en aquest trajecte

07 junio 2017 11:03 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Membres de la plataforma Trens Dignes Terres de l’Ebre i Priorat i representants polítics de tots els partits, excepte el PP, han viatjat aquest dimecres al matí amb l’Euromed, des de l’estació de l’Aldea fins a Castelló, per reclamar instaurar la venda de bitllets per fer aquest trajecte, ja que tot i que l’Euromed s’atura a l’estació de l’Aldea no es poden comprar els bitllets cap al País Valencià.

Sota el lema de ‘Volem pagar’, l’acció ha reclamat que l’estació central de l’Ebre sud, la de l’Aldea-Amposta-Tortosa siga comercial a tots els efectes: a nivell de freqüències i a nivell de connexions per poder viatjar amb normalitat a qualsevol punt del Corredor Mediterrani, també les del sud de Catalunya.

«No es demana cap nova aturada ni cap tracte tarifari especial, sinó simplement que, pagant el preu que corresponga se’ns permete pujar a un tren que ja a dia d’avui s’atura a la nostra estació central, per així continuar el viatge cap al sud i a la inversa, perquè tampoc els usuaris de València o Castelló poden comprar bitllets per venir cap a l’Ebre amb Euromed. Sí en canvi cap a Tarragona i Barcelona, passant de llarg de les Terres de l’Ebre tot i aturar-s’hi. Considerem que es tracta únicament d’una qüestió política», expressen des de la Plataforma Trens Dignes Terres de l’Ebre i Priorat.  

Les persones que han volgut participar al trajecte de reivindicació han hagut de comprar-se el bitllet, així, entre Tarragona i Castelló, davant la impossibilitat de fer-ho des de l’Aldea. «Quan diem ‘Volem pagar’, estem dient que volem usar el transport públic, que volem pujar al tren legalment i pagar pel trajecte fet, ni més ni menys. Demanem simplement que un tren que ja s’atura s’atura a l’estació admete passatgers per dirigir-se a la següent parada cap al sud», al·lega la plataforma.


Renfe afirma que no canviarà
Per la seua banda, Renfe ha respost al Diari que l’estació de l’Aldea ja disposa de trens de llarga distància per anar fins València. «És una oferta suficient», han declarat. «En qualsevol cas, la parada d’Euromed a l’Aldea per anar fins Barcelona és una solució exclusivament de caràcter temporal, que només tindrà vigència els propers mesos fins que entre en funcionament la variant de Vandellós», argumenten.

Renfe recorda que el  ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va afirmar que les primeres proves d’aquesta variant podrien començar a finals d’aquest 2017.  «Quan entre en funcionament la variant tot millorarà i l’Euromed ja no s’aturarà a l’Aldea. És una mesura temporal. En aquest conveni la Generalitat paga 2 milions d’euros perquè 110 passatgers diaris usen aquest Euromed».

Renfe conclou, a més, que la filosofia del servei d’Euromed és enllaçar capitals de província en el menor temps possible, i que, per tant, aquesta filosofia no es canviarà. 

Comentarios
Multimedia Diari