Reclamen que els Euromed tornen a parar a l’Ebre

ERC i PdeCat ho reivindiquen al Congrés, després que Renfe hagi incrementat les freqüències d’aquest servei entre Barcelona i València

25 septiembre 2020 09:30 | Actualizado a 25 septiembre 2020 09:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

ERC i PDeCat han portat al Congrés dels Diputats les demandes perquè les Terres de l’Ebre recuperin la parada dels trens Euromed, davant l’increment de freqüències anunciat per Renfe entre Barcelona i València, amb dos nous serveis diaris. Aquests trens van tenir parada a l’estació de l’Aldea temporalment, fins que es va posar en marxa la variant de Vandellòs.

La diputada i secretària general de la Federació de l’Ebre d’ERC, Norma Pujol, ha registrat diverses preguntes per escrit al Govern espanyol sobre la possible aturada de l’Euromed a l’Ebre. Per a Pujol, «el govern espanyol ens condemna a veure passar de llarg l’Euromed i patir un servei ferroviari deficient. Així amb la posada en marxa de la variant del corredor ferroviari entre Vandellòs i Tarragona l’oferta del servei de trens a les Terres de l’Ebre no ha millorat, i la planificació d’actuacions que s’havien de fer no sembla que hagi tingut l’efecte positiu que s’esperava». La diputada s’ha mostrat decebuda amb la situació actual perquè «l’única decisió que hem conegut durant els darrers mesos és l’acord entre Renfe i el Departament de Territori per suprimir dos de les quatre freqüències del tren Avant, que connectava Tortosa i el Camp de Tarragona». Arran de la pandèmia, aquest servei està suspès des del març.

Segons Pujol, «mentre el govern de l’Estat augmenta la freqüència diària d’Euromeds entre València i Barcelona, a les Terres de l’Ebre només els veiem passar de llarg després de deixar-nos sense parada, i a més, són incapaços de compensar-ho».

Per la seva banda, el diputat del Pdecat, Ferran Bel, en la comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Congrés, ha reivindicat també  la parada de l'Euromed a l'Ebre amb les noves freqüències entre Barcelona i València, a més de la recuperació del Tren Avant, que permetia connectar amb l’AVE. Bel ha acusat PSOE i Podemos de menysprear les Terres de l’Ebre i ha denunciat el silenci dels partits a nivell territorial.

«Quan no tenien responsabilitat sortien al carrer molt reivindicatius i ara s’amaguen de les decisions dels seus partits a Madrid», afirmà Bel, per a qui és una prioritat que Catalunya pugui gestionar directament les seves infraestructures.

Comentarios
Multimedia Diari