Recorden el Brigadista Internacional que creuà l’Ebre el 1938 amb la senyera

Una iniciativa de la Comissió de la Dignitat

28 mayo 2018 08:57 | Actualizado a 01 junio 2018 15:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Divendres passat es van reunir a Gandesa cinquanta irlandesos vinguts per commemorar la participació de familiars seus a la batalla de l’Ebre, de la qual enguany es commemora el seu 80è aniversari. 

La trobada, propiciada per la Comissió de la Dignitat, volia reunir els familiars de Micheál O’Riordan, amb qui van realitzar una campanya per plasmar en un quadre el moment en què el seu pare va travessar l’Ebre amb la seua unitat dels Brigades Internacionals portant la senyera, com va passar també en moltes unitats. 

Aquest fet s’ha plasmat en un quadre, encara inacabat, que aquest juliol serà instal.lat al museu de la Guerra Civil de Gandesa. El membre de la Columna Connolly, Micheál O’Riordan, de la famosa 15a Brigada de les Brigades Internacionals, va creuar el riu a Vinebre, a la matinada del 25 de juliol de 1938 portant una senyera a l’espatlla. 

El quadre, financiat per una campanya de crowdfunding l’ha realitzat el pintor barceloní Pere Piquer. La Comissió de la Dignitat, que n’ha pres la iniciativa, és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la recuperació de la Memòria Històrica, la rectificació dels crims del franquisme i la recuperació dels béns.

Comentarios
Multimedia Diari