Recreació del Setge de Tortosa a les Avançades de Sant Joan

El cap de setmana del 17 i 18 de març es recordaran els fets de la Guerra de Successió, fa tres segles

06 marzo 2018 11:23 | Actualizado a 07 marzo 2018 16:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cap de setmana del 17 i 18 de març les Avançades de Sant Joan i el riu Ebre tornaran a ser els escenaris principals per remuntar la ciutat 300 anys enrere per commemorar el Setge de Tortosa, un dels episodis més sagnants de la Guerra de Successió. 
Aquesta recreació històrica busca consolidar-se amb una voluntat pedagògica i amb l’objectiu de promoure la cultura i la història de la ciutat. 
Les jornades començaran el dissabte, a les 10.30 hores del matí, amb la desfilada dels grups de recreació fins a la plaça de l’Ajuntament, on rebran a les autoritats. A les 13 hores s’iniciarà el desembarcament i la batalla a la zona de l’Embarcador. A la tarda es faran tallers infantils i també serà el torn de la visita guiada, que ofereix Amics dels Castells, i que aquest any tindrà com a escenari el Castell de Tenasses i Sant Joan. La visita acabarà amb la Batalla de les Avançades, on es farà una representació que com a novetat inclourà unitats de cavalleria del règim de Sant Jordi, foc d’artilleria i pirotècnia. 

El diumenge, a partir de les 10 hores, es desenvoluparà una recreació a la zona de les Avançades sobre la vida civil i militar de l’època i que comptarà amb una visita guiada i tallers infantils. El Setge de Tortosa acabarà amb una nova representació diumenge al migdia, a les 12.30 hores, de la Batalla a les Avançades.

En aquesta edició, hi participaran entre 60 i 70 recreadors de diferents associacions coordinats per l’Associació Miquelets de Catalunya, fundada l’any 2005 amb la intenció de fer reviure i honorar als soldats milicians i civils que van defensar les lleis, drets, llibertats i institucions catalanes, a través de grups de representacions històriques.

Comentarios
Multimedia Diari