Recta final de les obres de la plaça davant la catedral de Tortosa

La nova empresa adjudicatària inicia els treballs la setmana que ve, amb un termini d’execució de sis mesos

10 septiembre 2020 16:58 | Actualizado a 14 septiembre 2020 09:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres de la plaça davant la catedral de Tortosa tornen a arrencar la setmana que ve. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha confirmat que s’han dut a terme totes les reunions tècniques a peu d’obra amb la nova empresa adjudicatària, Acsa Sorigué, i a partir de la setmana que ve s’iniciarà la instal·lació dels materials i les casetes d’obra que han de permetre la continuació dels treballs, aturats des de fa mesos. D’aquesta manera s’encara la recta final d’un ambiciós projecte que crearà un nou espai públic entre la catedral de Santa Maria i el riu Ebre. 
«Es tracta d’una obra d’execució complexa alhora que molt  important per a la ciutat.  És la cirereta del pastís a totes les actuacions d’urbanització de places i carrers que s’han fet en els últims anys al centre històric», ha detallat Roigé a preguntes del Diari. 
«Amb la represa de les obres encarem la recta final d’un projecte que suposarà poder tenir un nou espai per a la ciutat però també la museïtzació de les restes de baix de la plaça, que permetran conèixer des de la muralla romana fins a la façana fluvial del segle XVI» afegeix l’alcaldessa. Unes restes que van sortir a la llum després de l’enderrocament de les cases del carrer Croera i que han estat motiu de diverses campanyes d’excavació per part de la Universitat Rovira i Virgili. 
La junta de govern local de l’Ajuntament de Tortosa va aprovar el 3 d’agost l’adjudicació a l’empresa Acsa Sorigué de les obres pendents per acabar la nova plaça. Aquesta constructora va ser l’única candidata que es va presentar al nou concurs públic i ho va fer amb una rebaixa del 2% respecte el preu de licitació. Així, l’actuació es va adjudicar finalment per 1,76 milions d’euros. 
L’anterior empresa constructora, Benito Arnó, va renunciar al contracte el passat mes de març per la complexitat de l’obra (que requeria més micropilotatges dels previstos) i per la situació econòmica de l’empresa, agreujada per la Covid-19.
El període d’execució per aquesta última fase de les obres és de sis mesos, de manera que si no hi ha nous endarreriments, la plaça museïtzada hauria de ser una realitat cap al març de l’any que ve. 
L’actuació ha estat motiu de polèmica entre el govern municipal i els grups de l’oposició, per les aturades i el que consideren ‘sobrecostos’ de l’obra. 

Comentarios
Multimedia Diari