Recullen 4.400 signatures contra les retallades en el servei d'ambulàncies

Una plataforma creada per professionals del transport sanitari inicia una exitosa recollida de signatures per alertar de les retallades que afecten, sobretot, els horaris nocturns de les ambulàncies

19 mayo 2017 21:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una plataforma de recent constitució ha recollit en escassament sis dies 4.400 signatures contra les retallades en el servei d’ambulàncies del nou contracte del transport sanitari urgent a les Terres de l’Ebre. Les signatures es recullen a través de la plataforma on line Change.org.

Constituïda amb el nom ‘Salvem les ambulàncies de les Terres de l’Ebre’ i formada majoritàriament per treballadors del sector del transport sanitari, la plataforma denúncia que el nou contracte, operatiu a mitjan novembre, retalla el servei de quatre ambulàncies, una al Baix Ebre i tres al Montsià. Unes retallades, afegeix al Diari el portaveu Artur Giménez, que se sumen a les practicades fa quatre anys.

La més afectada és el Montsià amb tres serveis retallats. Amposta, que disposa de dues ambulàncies amb servei 24 hores, perdria el servei nocturn de 12 hores d’una d’elles.

Sant Jaume d’Enveja, que disposa d’una ambulància amb servei nocturn de 12 hores, també perdria el servei, que actualment presta servei a l’hemidelta dret i reforça la unitat de Deltebre. Per últim, la unitat d’Alcanar amb servei les 24 hores prestaria només servei diürn tot i que l’adjudicatària inclou com a millora de l’oferta el manteniment del servei dia i nit.

A la comarca del Baix Ebre, es retira l’ambulància SEM que prestava servei les 24 hores del dia i en el seu lloc s’incorpora un vehicle d’intervenció ràpida (VIR) amb metge, infermer i conductor. Aquest VIR cobrirà l’eix de la carretera N-340. L’Ametlla de Mar disposa d’una segona ambulància, d’àmbit local, que presta servei al municipi, afirma la plataforma.

 

Fa quatre anys

Les retallades s’afegeixen a les executades fa quatre anys, a Santa Bàrbara –de 24 hores a 11 hores diürnes–, Sant Jaume d’Enveja, Batea i Xerta –de 24 a 12 hores nocturnes–. Ara amb el nou concurs, les ambulàncies de Batea i Xerta passaran de fer l’horari nocturn a l’horari diürn, fet que també ha criticat la plataforma.«Així, durant la nit, aquestes àrees quedaran més descobertes, per exemple, en el cas de Xerta, els veïns dels pobles de Paüls i Benifallet».

Per acabar, l’ambulància medicalitzada amb base a Móra d’Ebre, que disposa de metge, infermera i tècnic, «perdrà el metge que passarà al VIR de la N-340». A banda de la recollida de signatures via on line, la plataforma ha editat un model de recollida de signatures que repartirà arreu del territori. «L’objectiu és pressionar les administracions per evitar aquestes retallades, que deixen una cobertura d’ambulància a la nit bastant minvada», conclou Giménez.

Els promotors de la plataforma estan oberts a integrar altres persones i col·lectius amb el mateix objectiu, «perquè no és només un assumpte laboral sinó un perjudici per tot el territori».

Comentarios
Multimedia Diari