Recullen firmes per reobrir el consultori de Riba-roja

Els veïns reclamen l’atenció presencial «necessària per a una població envellida», mentre Salut diu que el centre està obert amb cita prèvia

03 julio 2020 10:20 | Actualizado a 03 julio 2020 10:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació de Jubilats de Riba-roja d’Ebre ha recollit ja més de 300 signatures reclamant la reobertura del consultori municipal, els matins de dilluns i divendres com feia abans de la pandèmia de Covid-19. El ple de l’Ajuntament també ha aprovat per unanimitat una moció en la mateixa línia. Argumenten des del municipi del nord de la Ribera d’Ebre que fins al 60 per cent dels seus 1.200 habitants són majors de seixanta anys, i que els resulta molt dificultós comunicar-se amb el sistema de Salut a través del telèfon o internet, i encara més desplaçar-se fins al CAP de Flix, com se’ls requereix en diversos supòsits.

«Ens sentim molt perjudicats, sobretot els més vells que viuen sols», afirma Luz Puig, mentre signa la petició, i afegeix: «per una persona gran la relació amb el seu metge és molt important, sobretot si no estàs en una residència i vius sol».

«El Covid no pot ser una excusa per retallar el servei als pobles. Des de l’inici de la desescalada tenim la sensació que les decisions es prenen segons les necessitats de les zones metropolitanes, però molts cops no es té en compte quina és la realitat als pobles del país», afirma l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez. Del mateix parer és el cap de l’oposició, José Luís Aparicio, que denúncia que els darrers anys s’han perdut «més de mil professionals a la sanitat i no es cobreixen les jubilacions».

Resposta de Salut

A preguntes del Diari, des de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre s’ha insistit que el consultori de Riba-roja d’Ebre, com la resta de consultoris locals, està obert, tot i que només s’hi pot acudir amb cita prèvia. Així per exemple, la setmana passada va comptar amb quatre dies d’atenció d’infermera i dos de metge, atenent a les necessitats concretes. «Està en funcionament, però d’una forma diferent a l’anterior a la pandèmia», remarquen des de Salut.

Comentarios
Multimedia Diari