Redueixen el cabal de l’Ebre per facilitar els tractaments contra la mosca negra

Endesa modificarà l’activitat regular de les centrals hidroelèctriques de Mequinensa, Riba-roja i Flix durant tres dies per millorar l'efectivitat  dels treballs 

21 enero 2021 09:00 | Actualizado a 21 enero 2021 09:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La companyia elèctrica Endesa reduirà durant tres dies el cabal del tram final del riu Ebre a la meitat, de 400 metres cúbics per segon a uns 200, per garantir les condicions adients per a l’inici de la campanya de tractaments contra la plaga de la mosca negra, a càrrec dels tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate).

Segons ha anunciat la companyia, d’acord amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, les centrals hidroelèctriques de Mequinensa, Riba-roja d’Ebre i Flix adaptaran el seu turbinat per garantir un cabal inferior a l’actual. La mesura s’efectuarà entre la mitjanit i les dotze del migdia d’avui dijous, demà divendres i el dilluns vinent .

Això ha de permetre els tècnics del Copate treballar en condicions òptimes: primer, prospectant prèviament les larves de mosca negra existents, amb barca, aquest matí; aplicant amb helicòpter, demà divendres, el tractament del producte biològic BTI que ataca les larves; i avaluant la seva efectivitat el dilluns vinent.

Llarga demanda

La implicació de la CHE i Endesa per garantir les condicions necessàries per als tractaments ha estat una demanda reiterada durant anys per part del Copate i la Generalitat.

La companyia ha explicat en un comunicat que ja va reduir el cabal per facilitar les tasques en el tractament efectuat el passat mes de juny.

Per altra banda, Endesa també coordina amb la Confederació Hidrogràfica, diversos cops a l’any, crescudes extraordinàries del cabal a la part baixa de l’Ebre, que ajuden a combatre la plaga de la mosca negra des d’un altre vessant, ja que arrosseguen els macròcits (plantes aquàtiques fluvials) on l’insecte hi pon els ous per tal d’entorpir, d’aquesta manera, la seva reproducció i proliferació.

Comentarios
Multimedia Diari