Reforcen la muntanya a sobre de l’Assut

La Comunitat de Regants de l’Esquerra inverteix 18.000 euros en estabilitzar l’espai, on el temporal Glòria havia causat despreniments

03 marzo 2021 10:30 | Actualizado a 03 marzo 2021 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l’Ebre ha iniciat recentment treballs de consolidació a la muntanya sobre l’Assut, a Tivenys, per tal d’evitar desprendiments.

Arran el temporal Glòria del passat 2020, una part de la muntanya va quedar fisurada i se n’havia filtrat aigua. La Comunitat de Regants va tancar-hi l’accés, ja que comportava una situació de perill.

Amb la gran quantitat de precipitació que va deixar el temporal Glòria, va filtrar-se aigua a la muntanya, la qual cosa va comportar que es provoquessen fisures perceptibles, que van causar-ne alguns desprendiments.

Ara, la Comunitat de Regants de l’esquerra ha iniciat treballs per consolidar l’espai, excavant la part més arenosa de la muntanya, per on es podia filtrar l’aigua en futurs temporals.

«D’aquesta forma s’ha estabilitzat la zona, i els treballs també tenen l’objectiu d’evitar que en nous temporals hi haja un impacte tan gran», expliquen al Diari des de la comunitat.

L’alcalde de Tivenys, Eladi Galve, explica que era una actuació que també havia demanat l’Ajuntament de Tivenys, pel risc que comportava.

Galve ha destacat així mateix la bona comunicació amb la comunitat per tal d’emprendre aquest projecte de consolidació.

La Comunitat de Regants destina en aquests treballs, que està previst que finalitzen en pocs dies, 18.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari