Reforcen la seguretat als autocars després de l'accident de Freginals

El Govern incentivarà l´ús del cinturó i planteja un segon conductor en viatges nocturns de llarga durada

19 mayo 2017 19:33 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Generalitat prepara un paquet de mesures per millorar la seguretat del transport de viatgers per carretera, després del tràgic accident d’autocar del passat 20 de març als Freginals, en el qual van morir 13 noies estrangeres estudiants d’Erasmus.

La principal mesura proposada pels departaments deTerritori i Sostenibilitat i Interior se centra en l’ús del cinturó de seguretat en autocars, i s’ha plantejat que aquests vehicles disposin d’un dispositiu que emeti algun tipus de senyal, ja sigui acústic o visual, i fins i tot que el conductor no iniciï el viatge en cas que algun passatger no porti cordat el cinturó.

«Cap de les víctimes mortals de l’accident de Freginals portava posat el cinturó», va assenyalar ahir el conseller d’Interior, Jordi Jané. El seu departament incentivarà l’ús del cinturó als autocars amb campanyes i patrulles dels Mossos d’Esquadra a les estacions que en recordaran l’obligatorietat. «Massa persones no porten el cinturó quan viatgen en autocars», va alertar Jané.

Una altra de les mesures, que el Govern vol consensuar abans de l’agost amb els agents implicats en la seguretat viària, és la d’incorporar un segon conductor d’autocar en trajectes nocturns i de llarga durada. Pel que fa a les aptituds psicofísiques dels conductors, es proposa incrementar la freqüència de la renovació del permís i pas de revisions mèdiques; i estudiar un límit màxim d’edat per conduir més restrictiu.

Algunes de les propostes, les podrà aplicar el Govern, com elaborar una llista de passatgers amb les substitucions d’última hora. Per a d’altres, es necessitarà canviar la normativa estatal i internacional.

El grup de treball, del que formen part diversos departaments de la Generalitat, convocarà en un termini de 45 dies una jornada de treball amb els agents econòmics i socials implicats (patronal, sindicats, associacions professionals i usuaris) per analitzar les propostes d’actuació i plantejar un programa d’accions conjunt. «Proposem un seguit de millores que ens agradaria compartir amb el sector del transport per consensuar la seva posició respecte aquest paquet de propostes», va explicar per la seva banda el conseller de Territori, Josep Rull.

Comentarios
Multimedia Diari