Reforesten l’ermita del Remei a Flix

Aquest mes de gener s’ha dut a terme una revisió del terreny per tal de detectar i reemplaçar els arbres que no s’han adaptat

10 enero 2022 18:30 | Actualizado a 11 enero 2022 11:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fundació Repsol, a través de l’empresa Sylvestris i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Flix, han reforçat les tasques de repoblament forestal del terreny de 10,5 hectàrees, afectat per l’incendi de 2019 a la finca de l’ermita del Remei. En la primera fase el 2020 es van plantar 4.250 espècies d’arbres i arbustos a la zona obaga i 1.000 a la solana i ara s’ha revisat el terreny per detectar i reemplaçar els exemplars fallits. S’han plantat 1.800 exemplars nous i per fer-ho, s’han contractat 6 persones del municipi.

El projecte buscava assolir múltiples objectius com la protecció del sòl davant l’absorció, el foment i augment de biodiversitat, la creació de noves masses mixtes més resilients per al futur i la compatibilitat a curt termini amb usos de formació i oci.

Pel que fa a les especies plantades, van estar seleccionades després d’un elaborat estudi tenint en compte diversos factors, entre ells, que fossin especies autòctones, frugals i resilients al canvi climàtic, que hi hagués presència d’espècies arbustives que acompanyessin les arbòries i que tinguessin capacitat rebrotadora davant possibles futurs incendis. D’aquesta manera, les espècies plantades van ser arbocers, olivers silvestres, pins blancs, olivelles, garrics, llentiscles, boixos, alzines i ginebres.

Totes les espècies es van instal·lar amb protectors individuals d’efecte hivernacle o tipus malla per evitar la predació i proporcionar protecció davant les inclemències dels temps.

Comentarios
Multimedia Diari