Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reformaran les carreteres d'Amposta a la Ràpita i de la Sénia a Rossell

La Diputació de Tarragona preveu una inversió de més de 3,6 milions d'euros

Diari de Tarragona

Whatsapp
Carretera del canal d'Amposta a Sant Carles de la Ràpita. Foto: Joan Revillas

Carretera del canal d'Amposta a Sant Carles de la Ràpita. Foto: Joan Revillas

La Diputació de Tarragona ha aprovat inicialment els projectes de millora de dues carreteres a la comarca del Montsià. Es tracta de la primera fase per arranjar la carretera TV-3408 des d'Amposta a Sant Carles de la Ràpita,  amb un pressupost d'execució inicial de 2.717.460,73 euros; i la millora de la T-1050 de la Sénia, on s’ampliarà la calçada i millorarà la seguretat del trànsit de vehicles i vianants, amb un pressupost previst de 928.273 euros). Els projectes es troben en període d'informació pública fins al proper 28 de febrer.

Pel que fa a la carretera d’Amposta a la Ràpita, les obres es duran a terme entre el punt quilomètric 0,7 , just a la sortida de la capital del Montsià, i el 7,480, a l’alçada de la cruïlla existent amb la carretera TV-3406, amb una longitud total de 6.780 metres. Es preveu ampliar la calçada actual fins aconseguir una d’amplada de 6 metres i dos vorals laterals d'un metre cadascun.

Al tram final de la via, que coincideix amb l'encreuament amb la carretera TV-3406, es construirà una rotonda que donarà sortida per la TV-3406 cap a la N-340 i cap a Sant Jaume d'Enveja. La nova rotonda, que també donarà sortida cap a Sant Carles de la Ràpita per la TV-3408, permetrà resoldre les problemes de funcionalitat de la intersecció existent i ordenar l'increment de trànsit aportant més seguretat, segons destaquen des de la Diputació.

Amb l'objectiu de millorar la seguretat viària també s'ha previst col·locar una barrera de protecció a tot el costat dret de la carretera per tal de protegir el trànsit de possibles caigudes al canal situat a una distància d'entre 3 i 5 metres. També es preveu la millora dels accessos a les finques confrontants. Finalment, es reposaran els serveis afectats i es reconstruiran les instal·lacions de reg que quedin alterades per les obres. 

Per la seva banda, el projecte de condicionament de la carretera T-1050, situada al municipi de la Sénia, consistirà en la millora del traçat i l'ampliació de la calçada, que passarà dels 5,60 metres actuals als 8 metres d'amplada. D'aquesta manera, s'adaptarà la via al volum de trànsit que registra actualment i se'n milloraran les condicions de seguretat.

Els treballs inclouran l'adequació dels 480 metres de la carretera, de la qual és propietària la Diputació de Tarragona des de l'any 2016, quan es va signar un conveni amb la Diputació de Castelló que reconeixia la titularitat catalana del tram de la carretera CV-100 del terme municipal de la Sénia, i va passar a denominar-se com a carretera T-1050.

 

Temas

Comentarios

Lea También