Reiniciada l’activitat a ajuntaments i biblioteques

Tortosa ja estudia les mesures per reobrir altres equipaments com els esportius si les Terres de l’Ebre entren en Fase 2 el dia 25

18 mayo 2020 16:11 | Actualizado a 18 mayo 2020 16:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ajuntaments de les Terres de l’Ebre han reobert aquesta setmana les seues portes després de dos mesos tancats per la pandèmia de la Covid-19.

Tortosa va ser un dels primers, ja la setmana passada. L’Ajuntament atén presencialment gestions del Servei d’Atenció a la Ciutadania relacionades amb el registre general, el padró, el registre d’activitats i la gestió d’ingressos. Cal sol·licitar cita prèvia al 977 58 58 04.

La Biblioteca Marcel·lí Domingo també fa una setmana que està oberta en un horari específic, amb cita prèvia i només per al servei de préstec.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha avançat que aquesta setmana podrà reobrir el Museu de Tortosa, i que ja s’està treballant per posar els equipaments a punt per si dilluns vinent les Terres de l’Ebre entren en la Fase 2 del desconfinament. Si fos així, ja es podrien fer servir més equipaments esportius. Fins ara al complex esportiu només està disponible el pàdel (no en equip) i les instal·lacions d’atletisme per als esportistes federats.

L’Ajuntament d’Amposta reobre demà dimarts l’atenció al públic. Amb l’objectiu de garantir la seguretat de la ciutadania, la reobertura es farà de 9 a 13 hores i serà obligatori l’ús de la mascareta per accedir a les dependències municipals. Per als tràmits al Registre General (entrada d’instàncies) no caldrà cita prèvia i es farà a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), ubicada al vestíbul de l’Ajuntament. El torn s’haurà d’esperar fora de l’ajuntament. Només hi podrà haver simultàniament tres persones dins l’edifici fent tràmits.

En el cas de la Ràpita, l’Ajuntament ha reobert les seues dependències aquest dilluns. Els serveis que s’han tornat a posar en marxa són els de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutdana (OMAC), secretaria, intervenció, urbanisme, el Punt d’Informació Juvenil i els serveis socials. Cadascun d’aquests serveis està atès per un màxim de dos treballadors municipals. També es recomana demanar cita prèvia per l’atenció presencial al telèfon 977 740 100. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. La Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó també ha obert avui dilluns. Només es dona el servei de préstec i retorn de documents, i cal demanar cita prèvia per tal de consultar el fons. En canvi, no es podrà fer servir la sala de lectura ni els ordinadors. Per demanar cita, es pot trucar al 977744533 o enviar un correu a biblioteca@larapita.cat.

Ajudes per a les empreses
D’altra banda, l’Ajuntament de Tortosa ha anunciat que mobilitzarà una partida d’entre 350.000 i 400.000 euros per a concebre ajudes de 400 euros a les empreses i autònoms locals del sectors del comerç, la restauració, el turisme o l’educació que han hagut de tancar portes durant la pandèmia. Ho podran justificar amb el pagament de lloguers, quotes d’autònoms o despeses de subministrament.

Comentarios
Multimedia Diari