Remodelen el passeig del port de l’Ampolla per integrar-lo al nucli urbà

Ports de la Generalitat inverteix 242.000 euros en les obres, que suposen la reurbanització del passeig marítim i el moll que separa la dàrsena pesquera de la dàrsena esportiva, per donar continuïtat a la façana marítima

16 octubre 2018 09:53 | Actualizado a 17 octubre 2018 09:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat les obres d’urbanització i reordenació del passeig marítim i el moll que separa el sector pesquer del sector nàutic al port de l’Ampolla, amb una inversió prevista de 242.000 euros per millorar tot aquest espai del front marítim local. La urbanització del passeig marítim comprèn el moll de ribera i el vial del port en el tram que va de la plaça González Isla a la zona d’aparcament del Club Nàutic. 

Les obres han començat pels enderrocs dels paviments del passeig marítim i el desmantellament i retirada d’elements com ara pilones, jardineres i lluminàries d’enllumenat públic. El passeig marítim estava a la mateixa cota que el vial i el desguàs de les aigües pluvials es fa a la mateixa superfície. Amb aquest projecte s’elevarà el passeig marítim respecte al vial per separar el trànsit de rodat de la zona de vianants,  es millorarà la recollida de les aigües superficials del passeig i les derivarà a una nova xarxa d’aigües pluvials per evitar el desguàs a la superfície.

 L’actuació preveu renovar els paviments al llarg dels 140 metres de longitud del passeig marítim, amb diferents tipologies de paviments per diferenciar els espais.  La zona s’enjardinarà i se senyalitzarà. També es canviarà l’enllumenat públic i el mobiliari urbà.
L’any 2015 ja es va urbanitzar el tram del moll de ribera entre la plaça González Isla i la zona pesquera. Així, l’actuació que ara comença dona continuïtat al front marítim del port de l’Ampolla en la seva totalitat. 

El moll de l’antic contradic, que separa la dàrsena pesquera de la dàrsena esportiva, acull tres embarcacions pesqueres. L’espai també és un punt de referència singular per als vianants dins la façana marítima i aquestes obres reforçaran el seu caràcter ciutadà.
 «Les obres consistiran en la reordenació de l’ús de la infraestructura, la millora estructural del moll i la urbanització de l’espai per donar millor servei a les embarcacions pesqueres i millor cabuda al flux de vianants», remarquen des de Ports. 

 Al costat del moll del contradic hi ha el tram final del barranc de Salomó que  està canalitzant i desaigua directament a les aigües portuàries. Aquest espai està cobert per una plataforma de fusta que s’elevarà per donar homogeneïtat a tota la zona, guanyant més espai per a l’ús dels ciutadans.

«L’Ampolla és un municipi mariner, gastronòmic i turístic, en què el passeig marítim és l’eix vertebrador per on passa tothom. Amb aquesta inversió potenciem el caràcter ciutadà amb noves zones de passeig per als veïns i visitants», ha remarcat el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez. 
L’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, també ressalta la important millora que suposa l’actuació, «en la línia que treballem de fer cada dia un poble més obert al mar, atractiu per a un turisme familiar i de qualitat», comenta al Diari. 
Les obres s’inicien ara, un cop acabada la temporada turística, i es preveu que estiguin enllestides en un termini de tres mesos. 

Comentarios
Multimedia Diari