Reparen definitivament el moviment de terres a la calçada de l´Eix de l´Ebre

La Direcció General de Carreteres executa l´obra per resoldre d´un cop l´estabilitat del terraplè en aquest tram de la carretera

19 mayo 2017 22:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Direcció General de Carreteres de la Generalitat finalitzarà en breu els treballs de rehabilitació d’un tram del ferm de la carretera C-12, al seu pas pel municipi de Benifallet. En aquest tram, de fort pendent descendent, s’hi va produir l’any 2013 un moviment de terres, probablement provocat per uns aiguats. Això generà una esquerda de grans dimensions en un carril de la calçada, fet que obligà a una intervenció d’urgència.

Mentre, l’ens de la Generalitat redactà un projecte definitiu de rehabilitació, que s’ha iniciat fa unes setmanes. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, recorda que la intervenció és necessària per resoldre d’un cop el greu moviment de terres.

L’actuació ha comportat l’arrencament del tram de calçada afectat, pas previ a la consolidació del terraplè construït amb terra sobreposada, que quedarà subjectada per un talús de nova construcció format per roques de grans dimensions.

Els treballs han obligat a tallar el trànsit en un dels dos carrils de la carretera i a regular el pas mitjançant regulació semafòrica.

Pallarès ha apuntat que es tracta d’una obra «costosa» i que s’ha d’executar amb «totes les garanties» en un eix viari de la importància de a C-12, amb força trànsit pesant.

El termini d’execució previst és d’un mes i el projecte s’inclou en el pla de manteniment de carreteres de la Generalitat.

L’alcalde de Benifallet, Jordi Monclús, ha donat la benvinguda a les obres tot assenyalant la seva necessitat en una via «amb tant de trànsit com l’Eix de l’Ebre».

El novembre de 2013, l’aparició creixent d’una esquerda de grans dimensions en aquest punt obligà a plantejar la intervenció d’urgència. En aquest tram, els vehicles assoleixen una velocitat propera als 100 quilòmetres per hora i alguns d’ells evitaven l’esquerda envaint lleugerament el carril contrari, fet que augmentava la perillositat de la via.

Comentarios
Multimedia Diari