Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Repartiran 3,6 milions d'euros en ajuts a l'Ebre per impulsar la pesca i l'aqüicultura

El programa de suport als dos sectors obrirà convocatòries anuals per rebre projectes d'empreses, confraries i ajuntaments

A.Caralt

Whatsapp
El vicepresident de l´associació gestora dels diners, Jordi Gaseni, ahir a la tarda a la Ràpita. FOTO: JOAN REVILLAS

El vicepresident de l´associació gestora dels diners, Jordi Gaseni, ahir a la tarda a la Ràpita. FOTO: JOAN REVILLAS

Els ajuntaments dels set municipis de la costa de l’Ebre, confraries de pescadors, federacions d’aqüicultors i empreses privades podran demanar ajuts per impulsar els sectors de la pesca i l’aqüicultura a partir del 2017.

La Direcció General de Pesca de la Generalitat ha atorgat a les Terres de l’Ebre 3,6 milions d’euros a repartir entre 2017 i 2023 per a dur a terme aquestes accions. El 85 per cent del pressupost procedeix de fons europeus i la resta de la Generalitat.

La primera convocatòria d’ajuts es publicarà el primer semestre de l’any vinent, amb una partida inicial de 500.000 euros. En els anys següents, i fins al 2023, s’aniran obrint noves convocatòries.

Els projectes promoguts per les empreses privades aspiraran a rebre un màxim del 30 per cent del cost de la iniciativa. En cas d’agrupacions d’empresaris, l’ajut pot arribar un 50 per cent. Si els promotors són entitats públiques, s’assoliria fins al 100 per cent del pressupost.

Totes les propostes, vinguin d’on vinguin, s’han de centrar en l’impuls de la pesca i aqüicultura, sectors primaris considerats estratègics en els municipis de la costa de l’Ebre.

Un comitè tècnic avaluarà les propostes presentades, pas previ a l’atorgament de les subvencions per part de la junta directiva de l’Associació del Grup d’Acció Local Terres de l’Ebre, un ens creat per a gestionar els diners.


Uns objectius definits
Els projectes han de donar de resposta a un seguit d’objectius fixats en l’estratègia d’impuls dels dos sectors aprovada per l’associació esmentada.

Així, els avaluadors prestaran la màxima atenció als projectes que generin llocs de treball en el sector pesquer, augmentin el valor afegit dels productes pesquer-aqüícola i diversifiquin l’activitat econòmica.

Els tres objectius s’emportaran el 68 per cent del global del pressupost 2017-2023.

Altres objectius a considerar seran la protecció del patrimoni ambiental, la protecció i recuperació del patrimoni cultural, el foment de la cohesió social i, finalment, l’impuls de les comunitats locals.

El gerent de l’associació, el deltebrenc Joan Alginet, va posar exemples de projectes susceptibles de rebre ajuts.

Va citar el condicionament de les barques per poder rebre turistes a bord, la recuperació per part dels ajuntaments del patrimoni cultural vinculat a la pesca als seus municipis i, finalment, l’impuls de noves activitats aqüícoles.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También