Reportatge: El revulsiu d'un caixer automàtic al poble

Paüls és un dels municipis rurals de Tarragona i l’Ebre on s’ha instal·lat un expenedor bancari 24 hores gràcies a un conveni

08 mayo 2018 10:04 | Actualizado a 10 mayo 2018 10:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Paüls és un dels primers pobles on s’ha instal·lat i posat en marxa un caixer automàtic, en el marc del conveni de la Diputació de Tarragona i CaixaBank que permetrà disposar d’aquest servei a dotze petits municipis rurals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. A més de Paüls, la iniciativa arriba a Aiguamúrcia, Albinyana, Almoster, el Montmell, Garcia, Godall, la Torre de l’Espanyol, Pratdip, Puigpelat, Vilaplana i Vinebre, municipis on fa anys van deixar d’estar obertes sucursals bancàries i d’altres on no n’hi ha hagut mai. 

En el cas del municipi del Baix Ebre, situat al bell mig de la serralada del Port, el caixer està marxa des del dijous passat i l’expectació va ser tanta entre els veïns que l’endemà es va esgotar l’efectiu en unes hores. «Suposa un gran canvi i comoditat, sobretot per a la gent gran. Ens evita desplaçaments a Xerta, a deu quilòmetres, o Tortosa», expliquen M.ª Ángeles Benaiges i Santiago Gavaldà. Fins ara hi havia una persona que pujava un dia a la setmana des de la sucursal de Xerta per poder fer tràmits i disposar de diners, «però ara ho tenim a l’abast tots els dies, les 24 hores», remarquen, tot incidint en què «també serà bo perquè puguen venir més visitants». I és que Paüls rep molts esportistes i excursionistes que recorren el Parc Natural dels Ports. 

«Molts visitants ens preguntaven on podien treure diners i els dèiem que havien de baixar a Xerta i tornar a pujar. Ara els podrem donar un millor servei», explica  Doina Norocea, responsable d’un dels bars de la població. «Aviat serà la festa de la cirera, quan ens visita moltíssima gent, i veurem els resultats, tot i que entre els veïns ja ha suposat un abans i un després», comenta. 

També incideix en el servei als turistes  Imma Subirats, qui des de fa poc s’ha fet càrrec de l’alberg de Paüls, situat precisament a dalt del Casal Municipal, on s’ha ubicat el caixer en una paret exterior. «Som un poble molt bonic, amb un paisatge únic i moltes oportunitats. Ens ho hem de creure i oferir cada vegada millors serveis per atreure més visitants. I disposar d’un caixer automàtic és un avenç molt important», remarca al Diari. 

El conveni

El passat mes de febrer es va signar el conveni entre  la Diputació de Tarragona – BASE, CaixaBank i els 12 municipis, per a la  instal·lació de dispositius d’última generació ‘Punt Groc’ en espais municipals o altres indrets d’ús públic. A més de treure diners o realitzar transferències, entre moltes d’altres gestions, els dispositius permeten també realitzar els tràmits tributaris amb BASE, l’organisme autònom de la Diputació de Tarragona, sense haver-se de desplaçar.

Segons el conveni, CaixaBank, la Diputació de Tarragona-BASE i cada ajuntament assumeixen a parts iguals el cost de cada caixer. L’entitat bancària aporta la tecnologia i es farà càrrec de la instal·lació i manteniment dels dispositius; els municipis faciliten l’espai físic i vetllaran pel seu bon ús i BASE ha adaptat tot el seu sistema de pagament perquè sigui efectiu a través d’aquest dispositiu. De forma progressiva, ja s’estan posant en marxa els caixers als diferents municipis. 

Comentarios
Multimedia Diari