Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reprenen el front comú per exigir millores a la línia R-15

Els alcaldes de la Ribera d’Ebre, Priorat i Aragó es tornaran a reunir al gener per pressionar ADIF per tal que millore el servei ferroviari entre Barcelona, Móra la Nova i Saragossa

MARINA PALLÁS CATURLA

Whatsapp
Imatge d’un tren aturat a l’estació de Móra la Nova.  FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge d’un tren aturat a l’estació de Móra la Nova. FOTO: JOAN REVILLAS

La quinzena de poblacions per on discorre la línia ferroviària R15 en el tram comprès entre Casp i les Borges del Camp tornaran a reunir-se al gener per fer front comú per denunciar l’estat de la via i demanar inversions urgents al Ministeri de Foment i l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF). Els alcaldes ja es van reunir el passat abril del 2017 i des de llavors no hi ha hagut «cap millora en el servei». Els alcaldes sostenen que segurament es tracta de la línia ferroviària més «oblidada i deficient» de tot Catalunya.

Els municipis exposen que actualment la línia R-15, dedicada al transport de mercaderies i també de viatgers, presenta una falta de manteniment molt acusada, fet que ocasiona incidències que repercuteixen en la qualitat del servei, especialment pel que fa al transport de viatgers. També denuncien que les freqüències i els horaris dels trens de passatgers no s’adapten a les necessitats dels usuaris, motiu pel qual es redueix el volum de viatgers que utilitzen aquest mitjà de transport i s’incrementa l’ús del transport privat per carretera. «I aleshores justifiquen la manca d’inversió en els pocs usuaris que hi ha. És un peix que es mossega la cua», explica al Diari l’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, que properament convocarà a una reunió amb la resta dels alcaldes de la línia. «El tren per a la Ribera no és competitiu. Si has d’estar a una hora concreta a Barcelona, no pots confiar en el tren, no saps mai què passarà».

Així, el trajecte fins Barcelona és de tres hores, tardant més que fa 20 anys. Als nous horaris es van reintegrar 10 minuts de més «per ocultar» els retards, però segons els alcaldes els retards superen sovint aquesta xifra. En alguns trams, els combois no superen, per seguretat per evitar descarrilaments, els 30 kilòmetres per hora. La manca d’informació que reben els usuaris en cas d’avaria també és motiu de queixa dels batlles. «Principalment l’usen persones que no tenen vehicle propi: jubilats i estudiants. Tenim combois vells, catenària ineficient... simplement, no hi ha inversió i és una vergonya».

Així mateix opina l’alcalde de Flix, Francesc Barbero: «sempre tenim moltes incidències a la via, quan no és una cosa, és una altra. I la mobilitat i la manca de bon servei de transport públic influeix en el fet que molts dels nostres joves no tornin al territori», exposa. Per a Barbero cal una evident inversió en millors combois i infraestructures, però també una millora dels horaris i de les freqüències. Barbero proposa que alguns dels trajectes siguen semi-directes, evitant com a mínim les estacions entre Tarragona i Barcelona per poder guanyar mitja hora de trajecte.

La flixanca diputada al Congrés Norma Pujol va registrar el passat 4 de desembre una bateria de preguntes en relació a les limitacions temporals de velocitat de l’R-15.

«Al territori hi ha molt indignació amb el servei ferroviari, i amb raó. Hi ha retards i descarrilaments, poca freqüència de trens i manca d’informació quan hi ha incicències», explica al Diari.

Cal dir que la línia transcorre també pel Priorat, tenint en Marçà-Falset la seua estació principal. L’alcalde de Marçà Josep Maria Piqué, exposa que allà «hi puja tota la comarca, i tenim una estació tercermundista». «Els accessos estan molt malament, i la sala d’espera està a fosques, necessitem que s’hi actue».

Comentarios

Lea También