Rescatat un veler a la deriva al delta de l'Ebre

Bufava vent de més de 100 km/h amb onades de tres metres d'alçada

24 octubre 2018 16:14 | Actualizado a 24 octubre 2018 16:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un veler ha hagut de ser rescatat, a primeres hores d'aquest matí, per una embarcació de Salvamento Marítimo quan estava a la deriva en quedar-se sense motor. Els fets han tingut lloc a la desembocadura de l'Ebre, molt a prop del Cap de Tortosa.

L'Althea, de set metres i mig d'eslora, havia sortit del port de Calafat amb un sol tripulant, de nacionalitat espanyola. A les 8.25 hores, el veler ha llençat una bengala de socors quan es trobava a unes tres milles del Cap de Tortosa, a unes deu de l'Ametlla de Mar. El motor s'havia parat en ple temporal. El vent de mestral arribava als 60 nusos -aproximadament uns 110 quilòmetres per hora-, amb onades de fins a tres metres d'alçada.

En veure la bengala, el pesquer Siroag, amb base a l'Ametlla de Mar, s'ha apropat per si podia ajudar. Per la seva part, en rebre's l'avís, la llanxa de Salvamento Marítimo Salvamar Fomalhaut ha sortit del Port de Tarragona en direcció a on estava el veler. També hi ha anat el remolcador de Salvamento Marítimo SAR Mesana -que havia sortit de Tarragona i anava a València-.

Finalment, s'ha pogut tirar una corda al veler i començar a remolcar-lo a poca velocitat fins el port de l'Ametlla de Mar, on han arribat a les 13.50 hores.

Comentarios
Multimedia Diari