Rescatat un veler amb una via d’aigua a la desembocadura de l'Ebre

Els dos tripulants havien anat a comprar el vaixell a València i tornaven a Tarragona.

27 octubre 2017 10:59 | Actualizado a 27 octubre 2017 11:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els dos tripulants d’un veler que tenia una via d’aigua a la zona del delta de l’Ebre van rebre finalment l’assistència de Salvament Marítim, que va mobilitzar una embarcació de salvament així com un helicòpter.

Finalment el veler va ser reflotat i portat al port de l’Ampolla. Els dos ocupants van resultar il·lesos.

Les dues persones rescatades, de nacionalitat espanyola, s’havien desplaçat fins a València per adquirir el veler, de deu metres d’eslora. Van sortir d’aquell port dilluns amb destinació al de Tarragona. 

Al volant de les vuit de la tarda de dimarts, el vaixell navegava per la zona del delta de l’Ebre quan, entre el far i la desembocadura, l’hèlix es va enredar amb una de les xarxes de tresmall.

Com que estava fixada al fons, va arrancar l’eix, amb la qual cosa va deixar un forat, per on va començar a entrar l’aigua.

En rebre’s la petició de socors, Salvament Marítim va activar l’helicòpter davant la possibilitat que s’hagués de rescatar ràpidament els dos tripulants, la qual cosa no va ser necessària. 

Tanmateix, des de Tarragona va sortir l’embarcació de salvament Salvamar Fomalhaut. En arribar al lloc, van aconseguir pujar al veler una bomba per treure aigua, mentre l’helicòpter il·luminava la zona des de l’aire.

El veler es va poder remolcar fins al port de l’Ampolla, on va arribar ja de matinada. Una vegada a port, el veler va ser aixecat per una grua i posat en un lloc sec.

Comentarios
Multimedia Diari