Rescatats dos joves i l'instructor que anaven a la deriva en dos caiacs a l'Ametlla de Mar

Estaven a uns tres quilòmetres de la costa i no podien tornar pel fort vent. Dues tenien símptomes d'hipotèrmia

11 mayo 2021 19:13 | Actualizado a 12 mayo 2021 07:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos joves que anaven en caiac i el seu instructor han hagut de ser rescatats avui al migdia per la Creu Roja a l’Ametlla de Mar ja que el fort vent els impedia poder tornar a terra a la zona de la platja de l’Alguer. Uns altres companys sí que ho van aconseguir. Dos dels tres rescatats van haver de ser traslladats al CAP de la localitat per símptomes d’hipotèrmia.

Un grup format per uns vint joves amb el seu instructor havien sortit a navegar en caiac per la zona situada enfront l’Ametlla de Mar. El dia era clar però bufava un fort vent. A quarts de dotze van decidir tornar a terra donada la situació meteorològica. Però dos dels alumnes i l’instructor no ho podien aconseguir.

Una persona va trucar al telèfon d’emergències 112 informant que des del passeig Marítim de l’Ametlla es veien els dos caiacs de color grog i vermell, i que estaven entre 500 i 600 metres de la costa. També s’indicava que havien tres persones amb armilles salvavides que no podien arribar a terra pel fort vent.

Des de Salvamento Marítimo es va mobilitzar la seva embarcació LS Atlas –amb personal de Creu Roja– de l’Ametlla així com també l’helicòpter Helimer 221 amb base a l’aeroport de Reus. També es va activar una patrullera de la Guàrdia Civil i es va contactar amb la Policia Local perquè anés al passeig i no perdés de la vista les persones. El mateix es va fer amb els Mossos d’Esquadra.

Des del port de Tarragona va sortir cap el lloc la llanxa de salvament Salvamar Fomalhaut i es va alertar tots els vaixells mercants i els que es trobaven a la piscifactoria propera per si veien les persones o els caiacs.

Els agents de la Policia Local, quan van arribar al passeig, van informar que els joves estaven a uns tres quilòmetres de la costa. Poc després, l’helicòpter localitzava les persones a una milla i mitja de la costa. Finalment, a un quart d’una de la tarda, la LS Atlas ja les tenia a bord les persones i també recollit un dels dos caiacs –l’altre va desaparèixer–.

Com que dues de les persones tenien símptomes d’hipotèrmia, es va alertar el SEM perquè una ambulància esperés l’arribada a la zona de la Confraria de Pescadors. Finalment, les dues persones van ser evacuades al CAP de la localitat.

Comentarios
Multimedia Diari