Reserves a última hora i estades més llargues

El Delta de l’Ebre es postula com un dels destins preferits aquest estiu, i els hotels comencen a rebre les primeres reserves

23 junio 2020 14:30 | Actualizado a 23 junio 2020 14:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les característiques de les Terres de l’Ebre, amb grans parcs naturals, poca densitat de població i una gran quantitat d’activitats singulars a l’aire lliure, al costat de la baixíssima incidència que ha tingut en el territori la pandèmia de la Covid-19, situen les Terres de l’Ebre com a destinació per excel·lència per a aquest estiu en el qual es prioritzaran els viatges de proximitat.

De fet, el Delta de l’Ebre s’alça com a destí favorit dels catalans en el context actual, per davant de la Costa Brava i el Pirineu, segons una enquesta duta a terme durant el mes d’abril entre mig miler d’agents turístics del país.

 També la plataforma Airbnb situa les Terres de l’Ebre com un dels deu destins que són tendència a Espanya, juntament amb Formentera i Mallorca (Balears), la Garrotxa i la Costa Brava (Girona), la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà (Lleida), Osca, Costa Tropical (Andalusia) i La Palma (Canàries).

De moment la tendència que s’està advertint és que les reserves aquest estiu, donada la situació encara d’una relativa incertesa respecte la Covid-19, seran més a última hora que mai, però que les estades seran de més dies que abans.

Montse Callau, vicepresidenta de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme al Delta de l’Ebre i gerent de l’Hotel Rull de Deltebre, explica que la mitjana de nits de les estades s’ha doblat.

«Normalment un 80% de les estades acostumen a ser d’una nit o dos, i en canvi ara hem percebut que tenim una mitjana de 3,5 nits aquest juliol. Creiem que ara potser la gent s’agafa aquestes com a les seues vacances centrals, i no van a cap altre lloc», detalla.

Callau explica que reben moltes trucades informatives, preguntant si l’hotel està obert, o si hi ha temps per reservar. «Però des de la setmana passada hem notat un canvi i les reserves s’han començat a moure de cop», afirma. «Fa dos setmanes pensavem que el mes de juliol seria com sempre i ara estem veient que serà millor que altres anys». 

L’Hotel Juanito de la Ràpita obrirà aquest dia 26 i ja té l’ocupació al 70% per aquest cap de setmana. La primera quinzena de juliol té un 70% d’ocupació; la segona, un 50%. A l’agost les reserves es disparen fins al 90%, ja que l’hotel ja les tenia de clients de l’any anterior. 

«Tenim molts clients de tota la vida que enguany s’estan repensant de venir, i ara estem notant nous clients, especialment famílies», expliquen. «La sensació també és que hi ha més variació de dates que altres anys, que es pensen bé quan venir».

També des de l’Hotel Miami Mar de la Ràpita expliquen que estan rebent molt trucades de consulta, demanant informació. «Ara tothom ja pot sortir de la seua ciutat i venir, i per això creiem que abans de quedar-se sense habitació ja la reserven per si de cas, però després es repensaran si finalment venen aquí o van a un altre lloc», afirmen. «Molta gent de Barcelona ens està dient que té moltes ganes de venir al Delta de l’Ebre, a les platges tranquil·les, i també demanen habitacions que es vegi el mar. Ara s’han adonat de coses que abans no hi pensaven». 

Comentarios
Multimedia Diari