Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Retiren més de 6.800 exemplars de caragol poma del tram final de l'Ebre

I més de 8.500 postes de l'espècie invasora

Redacció

Whatsapp
Exemplars adults de caragol retirats de les ribes de l´Ebre, entre Xerta i Amposta. FOTO: CONFEDERACIÓ HIDROGRÀFICA DE L´EBRE

Exemplars adults de caragol retirats de les ribes de l´Ebre, entre Xerta i Amposta. FOTO: CONFEDERACIÓ HIDROGRÀFICA DE L´EBRE

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha finalitzat aquest mes de novembre la campanya de prospeccions de caragol poma iniciada el passat mes de juny, al tram final del riu Ebre. En concret, els treballs s’han dut a terme entre Xerta i Amposta, tot just fora de l’àmbit de gestió de la CHE i com a mesura preventiva per reduir el risc d’entrada de l’espècie invasora al domini públic hidràulic de la seva competència, que es manté sense afectació.

Durant aquests cinc mesos s’han retirat un total de 6.863 exemplars adults de caragol poma i 8.509 postes. Els treballs s’han dut a terme comprovant i assegurant que el tram de riu entre Xerta i Tortosa continua sense presència de caragol poma. Així, les tasques s’han centrat en la retirada de postes i adults entre Tortosa i Amposta.

La campanya ha consistit en setmanes de treball tant de jornades diürnes com, en la seva majoria, nocturnes per tal que la retirada dels animals fos més efectiva. Els treballs s’han dut a terme tant des de la piragua com des de la riba del riu, i analitzant les dades recollides, s’evidencia l’efectivitat d’aquestes tasques que redueixen en gran mesura el nombre de femelles reproductores presents.

Les zones de domini públic marítim-terrestre afectades per la plaga són, majoritàriament, per l’abocament de les aigües sobrants d’arrossars que poden transportar exemplars adults i postes.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre també ha ampliat tota la senyalització informativa sobre espècies invasores al riu. S’ha instal·lat un panell explicatiu a la resclosa de l’assut de Xerta i un al nou embarcador de Tortosa.

A més, la CHE recorda als usuaris del riu que la manipulació del caragol poma per al seu ús com a esquer de peixos està totalment prohibida.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También