Más de Ebre

Retiren una granada de mà de la Guerra Civil trobada a un camp de Pinell de Brai

Actuació dels TEDAX dels Mossos d'Esquadra

M.M.

Whatsapp
Foto: Mossos d'Esquadra.

Foto: Mossos d'Esquadra.

Agents de la Unitat de TEDAX-NRBQ dels Mossos d’Esquadra (tècnics en desactivació d’explosius) han retirat aquest dimecres una granada de mà procedent de la Guerra Civil, que va ser localitzada en una finca de la localitat de Pinell de Brai, a la comarca de la Terra Alta.

La granada recollida és de les anomenades de tipus Universal; les quals van ser fabricades a Catalunya i van ser utilitzades pel bàndol de la República. Els tècnics en desactivació d’explosius han comprovat que li faltava part del mecanisme pel seu funcionament perfecte, «però no per això la fa menys perillosa», remarquen des dels Mossos d’Esquadra.

Així, s’ha retirat del lloc i ha sigut traslladada a un lloc adient que reuneixi les condicions de seguretat per tal de procedir a la seva neutralització.

ElsMossos alerten que cal donar l’avís ràpidament al 112 en cas de trobar qualsevol objecte «que faci sospitar que es por tractar d’una bomba».«Cal recordar que el que de vegades exteriorment pot semblar segur, no ho és, ja que es desconeix l’estat del mecanisme i de l’explosiu del seu interior», remarquen.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También