Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Revisaran el nomenclàtor de Tortosa perquè hi surtin més dones

L’Ajuntament presenta el Pla de Polítiques de Dones 2018-2021, per promoure la perspectiva de gènere a les iniciatives de caràcter social

Marina Pallás

Whatsapp
L’alcaldessa, Meritxell Roigé, i la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña. FOTO: Aj. Tortosa

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, i la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña. FOTO: Aj. Tortosa

El govern de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat el Pla de Polítiques de Dones 2018-2021. El pla té com a objectiu impulsar, reforçar, incorporar i promoure la perspectiva de gènere a les iniciatives de caràcter social, econòmic, polític i cultural de la societat tortosina. 
«Teníem el compromís d’aprovar-lo amb l’objectiu d’avançar en termes d’igualtat en l’àmbit de ciutat», ha declarat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. «El paper de les dones és fonamental i molt important per a la nostra ciutat. Ens marquem la voluntat de fer efectiu aquest pla i avançar».

El document va ser aprovat en Junta de Govern Local del passat 26 de febrer i ara se n’han presentat alguns detalls.
Tal com ha detallat la regidora de Serveis Socials i Drets Civils de l’Ajuntament de Tortosa, Maria Jesús Viña, el pla d’acció s’ha estructurat en set eixos per permetre un millor treball: organització i sensibilització en polítiques de gènere; educació, formació continua, promoció i desenvolupament professional i laboral; benestar social i qualitat de vida; espai urbà, mobilitat i habitatge; cultura i esport; immigració; i accions contra la violència masclista. 

Entre altres accions, en el primer dels eixos destaca la formació i sensibilització al personal municipal sobre polítiques de gènere; l’atenció i assessorament al teixit d’entitats per a la implementació de la perspectiva de gènere; i la sensibilització sobre la disposició de plans d’igualtat i contra l’assetjament per raó de sexe entre l’entramat empresarial.

En l’eix de l’educació hi destaca l’oferta de tallers d’igualtat en els centres educatius, la formació i assessorament en perspectiva de gènere i en la comunicació no sexista als agents educatius de la ciutat, i donar suport a serveis i projectes d’emprenedoria per a dones en el Viver d’Empreses de la ciutat. 

En l’apartat de benestar social hi ha la promoció de programes i activitats que tinguin com a destinatàries principals les dones, en especial aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat.

En l’eix dedicat a l’espai urbà es preveu impulsar el reconeixement del paper històric de les dones de Tortosa en el nomenclàtor dels espais de la ciutat, i revisar la senyalització de l’espai públic per tal d’eliminar els rols sexistes tradicionals. 

En cultura i esport destaca l’impuls de campanyes de sensibilització contra les agressions sexistes en festes i l’espai públic, i adequar la pràctica esportiva oferta als usos dels temps i els espais de les dones.

En l’eix d’immigració s’estudia les necessitats de les dones d’origen immigrant en àmbits com la salut, l’educació i la recerca de feina; i per últim en les accions contra la violència masclista es crearà un Grup d’Ajuda Mútua que permeti el contacte estable i directe de dones que han patit aquest tipus de violència. En aquest sentit també s’està treballant des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones en nous protocols per combatre la violència de gènere a Tortosa i millorar la coordinació entre les administracions. 

Comentarios

Lea También