Revisaran el nomenclàtor de Tortosa perquè hi surtin més dones

L’Ajuntament presenta el Pla de Polítiques de Dones 2018-2021, per promoure la perspectiva de gènere a les iniciatives de caràcter social

29 marzo 2018 09:45 | Actualizado a 29 marzo 2018 09:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El govern de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat el Pla de Polítiques de Dones 2018-2021. El pla té com a objectiu impulsar, reforçar, incorporar i promoure la perspectiva de gènere a les iniciatives de caràcter social, econòmic, polític i cultural de la societat tortosina. 
«Teníem el compromís d’aprovar-lo amb l’objectiu d’avançar en termes d’igualtat en l’àmbit de ciutat», ha declarat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. «El paper de les dones és fonamental i molt important per a la nostra ciutat. Ens marquem la voluntat de fer efectiu aquest pla i avançar».

El document va ser aprovat en Junta de Govern Local del passat 26 de febrer i ara se n’han presentat alguns detalls.
Tal com ha detallat la regidora de Serveis Socials i Drets Civils de l’Ajuntament de Tortosa, Maria Jesús Viña, el pla d’acció s’ha estructurat en set eixos per permetre un millor treball: organització i sensibilització en polítiques de gènere; educació, formació continua, promoció i desenvolupament professional i laboral; benestar social i qualitat de vida; espai urbà, mobilitat i habitatge; cultura i esport; immigració; i accions contra la violència masclista. 

Entre altres accions, en el primer dels eixos destaca la formació i sensibilització al personal municipal sobre polítiques de gènere; l’atenció i assessorament al teixit d’entitats per a la implementació de la perspectiva de gènere; i la sensibilització sobre la disposició de plans d’igualtat i contra l’assetjament per raó de sexe entre l’entramat empresarial.

En l’eix de l’educació hi destaca l’oferta de tallers d’igualtat en els centres educatius, la formació i assessorament en perspectiva de gènere i en la comunicació no sexista als agents educatius de la ciutat, i donar suport a serveis i projectes d’emprenedoria per a dones en el Viver d’Empreses de la ciutat. 

En l’apartat de benestar social hi ha la promoció de programes i activitats que tinguin com a destinatàries principals les dones, en especial aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat.

En l’eix dedicat a l’espai urbà es preveu impulsar el reconeixement del paper històric de les dones de Tortosa en el nomenclàtor dels espais de la ciutat, i revisar la senyalització de l’espai públic per tal d’eliminar els rols sexistes tradicionals. 

En cultura i esport destaca l’impuls de campanyes de sensibilització contra les agressions sexistes en festes i l’espai públic, i adequar la pràctica esportiva oferta als usos dels temps i els espais de les dones.

En l’eix d’immigració s’estudia les necessitats de les dones d’origen immigrant en àmbits com la salut, l’educació i la recerca de feina; i per últim en les accions contra la violència masclista es crearà un Grup d’Ajuda Mútua que permeti el contacte estable i directe de dones que han patit aquest tipus de violència. En aquest sentit també s’està treballant des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones en nous protocols per combatre la violència de gènere a Tortosa i millorar la coordinació entre les administracions. 

Comentarios
Multimedia Diari