Revisen el projecte d’una casa del subdelegat Sabaté als Ports

L’edificació té 40 metres quadrats i s’havia de destinar com a magatzem per guardar eines, però alguns elements com finestres o una xemeneia no s‘adequarien a la llicència en vigor

17 septiembre 2021 05:40 | Actualizado a 17 septiembre 2021 05:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Roquetes revisa el projecte d‘una edificació als Ports, prop de la Font del Mascar, que pertany al subdelegat del Govern i ex-alcalde de Tortosa, Joan Sabaté.

Segons va publicar ahir el diari La Vanguardia, la Comissió de Territori d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre va autoritzar fa poc més d’un any «la construcció d’un magatzem destinat a l’ús de silvicultura, per a guardar les eines per a la neteja del sotabosc», en una parcel·la propietat de Sabaté.

La finca, de 2.850 metres quadrats, es troba en sòl urbà no consolidat. Segons aquest diari, el passat mes d’agost l’Ajuntament de Roquetes va tenir coneixement què s’havia adjudicat «una obra que no semblava un magatzem agrícola, amb finestres i una antena parabòlica que no figurava al projecte».

Un dia després, en una inspecció, el consistori constatà que les obres no s’ajusten al projecte presentat davant de la Comissió d’Urbanisme.

Per tot plegat, l’Ajuntament de Roquetes ha fet un requeriment perquè faci les correccions pertinents i comunique la finalització de les obres per poder fer la inspecció final.

L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha declinat fer declaracions fins no tenir l’expedient definitiu al respecte.

Fonts de la Subdelegació del Govern han confirmat al Diari que Sabaté tenia la llicència per construir aquesta caseta, de només 40 metres quadrats, i que a partir d’ara es modificarà i s’adequarà «a tot allò que l’Ajuntament considere, posant-se a disposició dels criteris urbanístics i de l’Ajuntament, que és com s’ha fet sempre», ja que les obres encara estan en execució.

L’espai es troba en sol urbà no consolidat, i això vol dir que les llicències són provisionals, a l’espera d’un pla especial, i que les obres s’adaptaran al que es demane.

En qualsevol cas, la caseta podia tenir la finalitat d’aixoplugar-se després d’una excursió pels Ports, afició de Sabaté i la seua família.

«En relació a l’antena parabòlica, la seua finalitat era la de poder estar localitzable per qualsevol emergència», expressen fonts consultades. A la zona no hi ha bona cobertura.

Comentarios
Multimedia Diari